Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Dit was 2017 in Duitsland voor Amsterdam en Utrecht
Ga naar inhoud

Dit was 2017 in Duitsland voor Amsterdam en Utrecht

De steden Amsterdam, Utrecht en Amersfoort begonnen 2017 met een handelsmissie naar Beieren. Het leverde direct een tegenbezoek en tal van interessante contacten op.

De steden Amsterdam, Utrecht en Amersfoort hadden zich voor 2017 voorgenomen om de banden aan te halen met Beieren. Begin dit jaar ging een flinke economische delegatie op pad naar München, Regensburg en Neurenberg. De reis kreeg een succesvol vervolg met een tegenbezoek uit München afgelopen najaar.

Amsterdam en Utrecht wekken interesse in Beieren

Veel Duitse steden hangt een dieselverbod boven het hoofd, dat houdt ook milieuwethouder Stephanie Jacobs van de stad München zeer bezig. Het ligt gevoelig in de thuishaven van autofabrikant BMW, maar de stad trekt tegelijkertijd 60 miljoen euro uit om elektrisch rijden en het OV te verbeteren.

Om ervoor te zorgen dat München niet meer lijdt onder slechte licht zijn er twee dingen belangrijk, zegt Jacobs deze maand in de lokale krant Merkur. “De fabrikanten moeten dieselauto’s niet alleen op papier, maar ook in het echt schoner maken. En de nationale regering moet het vignettensysteem vernieuwen, zodat we de succesvolle milieuzone in München verder ontwikkelen kunnen.”

Bij het bezoek van Amsterdam en Utrecht aan München ontving ze de Nederlandse delegatie. “We mogen hier wel intuïtiever ageren, dat kunnen we van de Nederlanders leren.”

München geïnteresseerd in Nederlandse aanpak

Nederlandse netbeheerders bestormen autobolwerk Duitsland als het gaat om elektrisch rijden en laadpaleninfrastructuur. Baerte de Brey van ElaadNL vertelt waarom grote steden als München wel oren hebben naar de Nederlandse aanpak.

 

 

Bij het bezoek aan Beieren dit voorjaar vertelt Martin Brüll van Continental wat de stad Regensburg kan opsteken van Amsterdam en Utrecht.

Tegenbezoek naar Nederland

Nadat ondernemers uit de stadsregio’s Amsterdam en Utrecht begin dit jaar op economische missie waren in Beieren, komt er nu een tegenbezoek vanuit München naar de Randstad.

Stad München op economische missie naar Amsterdam en Utrecht

Beieren telt meer auto’s dan heel Nederland, en dus is de regio een interessante markt voor de Amsterdamse autoschade-app Fixico. De startup gaat daarom deze maand mee op de economische missie van de steden Amsterdam, Utrecht en Amersfoort naar München. Derk Marseille vraagt business development manager Boris Koster naar zijn strategie.

Podcast – Amsterdamse autoschade-app Fixico op missie naar regio München

Meer dan 80 ondernemers, vertegenwoordigers van wetenschappelijke instellingen en overheden uit Amsterdam, Utrecht en Amersfoort waren maandag en dinsdag op economische missie in Beieren.

Economische missie Amsterdam en Utrecht dwars door Beieren

Nederlandse netbeheerders bestormen autobolwerk Duitsland als het gaat om elektrisch rijden en laadpaleninfrastructuur. Baerte de Brey van ElaadNL vertelt waarom grote steden als München wel oren hebben naar de Nederlandse aanpak.

Baerte de Brey: stad München erg geïnteresseerd in Nederlandse aanpak

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: