Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 721

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 722
Duitslandnieuws- Dit was 2017 in Duitsland voor Noord-Brabant
Ga naar inhoud

Dit was 2017 in Duitsland voor Noord-Brabant

Of het nu gaat om fietsen, elektrisch rijden of innovatieve oplossingen in de gezondheidszorg. Noord-Brabant liet in 2017 een goede indruk achter in Duitsland.

Noord-Brabant heeft niet alleen een eigen vertegenwoordiger in Zuid-Duitsland. De provincie stuurt met regelmaat gedeputeerden naar de oosterburen en ontvangt ook delegaties uit Duitsland. Daarbij is er een grote rol voor mobiliteit, gezondheidszorg en hightech. Wat opvalt; zeker Zuid-Duitsers voelen zich thuis in Brabant.

Minister onder de indruk van Brabant

Winfried Herman, verkeersminister voor Baden-Württemberg was al meerdere malen op werkbezoek in Nederland: Tesla kiest niet voor niets voor Noord-Brabant: daar zitten de spelers die wereldwijd de toon zetten.

‘Nederland en Duitsland vullen elkaar aan’

Beide regio’s lijken qua industrie op elkaar, maar de manier van doen vult elkaar aan: Zuid-Duitsland is verder met de energietransitie, terwijl Noord-Brabant meer weet van Elektrisch rijden. Anne-Marie Spierings is gedeputeerde in Noord-Brabant.

Brabanders in Neurenberg

Hoe ga je verder na een intensief beursbezoek in Duitsland? Deze ondernemers delen hun strategie.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/07/10/nederlandse-verkoopstrategie-valt-goed-beieren/

Beurs en congres MT Connect in Neurenberg wil uitgroeien tot het meest invloedrijke medische event van Europa. Dit jaar spelen ondernemers en organisaties uit met name Noord-Brabant daarbij een grote rol.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/06/21/medische-beurs-mt-connect-neurenberg-kleurt-oranje/

Om als Nederlander te slagen in Duitsland moet je extra goed zijn, weet Geert van Bergen van toeleverancier KMWE uit Eindhoven. “Duitse klanten dagen je direct uit.”

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/06/16/veeleisende-duitse-klanten-dagen-om-extra-goed-presteren/

Bedrijven in de regio Eindhoven zijn goed op elkaar ingespeeld en ontwikkelen samen producten. Ton Dreves van DCD Europe wil graag ook zo’n band opbouwen met Duitse partijen uit de medische sector. “Tijdens de MT Connect wil ik een goed beeld krijgen van hoe de rollen zijn verdeeld.”

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/06/14/duitse-bedrijven-steeds-opener-ontwikkeling-derden/

Het is bepaald niet makkelijk om als buitenlandse toeleverancier een ingang te krijgen in de medische technologie in Duitsland. Toch weten Brabantse ondernemers indruk te maken, vertelt directeur Matthias Schier van clusterorganisatie Forum MedTech Pharma.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/06/08/brabantse-ervaring-samenwerken-maakt-indruk-duitse-medische-wereld/

Brabantse ondernemers uit de medische technologie bezoeken komende maand de internationale vakbeurs MT Connect in Neurenberg. In Zuid-Duitsland is veel interesse voor innovatie uit Nederland.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/05/24/brabanders-brengen-expertise-digitalisering-medische-sector-naar-mt-connect-neurenberg/

Internationale standaard voor elektrisch rijden

Het studententeam STORM Eindhoven reed met een elektrische motor de wereld rond. Daarbij speelde Zuid-Duitsland een bijzondere rol, vertelt teamlid Bas Verkaik.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/01/26/bas-verkaik-storm-duitsers-waren-vooral-geinteresseerd-techniek/

Edwin Bestebreurtje voert met E-Mobility Partners een collectief Nederlandse bedrijven aan dat samen voet aan de grond wil krijgen in Duitsland. Halverwege het driejarige project vertelt hij hoe het loopt. “We willen samen met de Duitsers de internationale standaard voor elektrisch rijden zetten.”

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/01/18/edwin-bestebreurtje-nederlandse-bedrijven-worden-nu-zeer-serieus-genomen-beieren/

Openheid

Nederlandse ondernemers kunnen met tal van slimme oplossingen iets toevoegen in Duitsland, zegt consul-generaal in München Peter Vermeij. “Duitsers zijn enorm onder de indruk van onze openheid en de wil om kennis te delen.”

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2016/12/27/consul-generaal-peter-vermeij-we-kunnen-duitsland-verrassen-openheid/

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: