Ga naar inhoud

Dit was 2017 voor de Nederlandse health bedrijven in Duitsland

Duitsland worstelt met het omzetten van het digitaliseren van de zorg. In 2017 werd duidelijk hoeveel Nederlandse bedrijven hierin hebben te bieden.

Nederlandse partijen waren volop aanwezig op Duitse medische beurzen. Daar ontmoeten ze een sector die graag wil innoveren, maar in veel gevallen niet verder komt dan de pilotfase. Een bezoek van Duitse ziekenhuismanagers aan Nederland afgelopen najaar was daarom ook veelzeggend.

Medica kleurt oranje

De grootste medische beurs in Duitsland is de Medica in Düsseldorf

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/12/12/deze-nederlanders-vertellen-hoe-je-een-megabeurs-zoals-de-medica-efficient-benut/

Lastige lokale wetgeving en het ontbreken van goede partners in andere landen houdt Nederlandse medtech-bedrijven vaak tegen in de internationale groei naar bijvoorbeeld Duitsland. Het programma Boost4Health wil daar verandering in brengen.

Hoe Nederlandse medtech bedrijven beter hun internationale partners kunnen vinden

Delegatie Duitse ziekenhuisbestuurders onder de indruk van Nederland

Voor Duitse bestuurders van ziekenhuizen blijkt Nederland een goede inspiratie. Bekijk de video’s.

‘Nederland kan de zorgsector sneller innoveren’

Na vele handelsreizen van de medische sector aan Duitsland, is het de Nederlanders nu gelukt een zware delegatie vanuit Duitsland naar Nederland te krijgen.

Beslissers medische wereld Duitsland op werkbezoek naar Nederland

Startupwereld ontdekt health

Health is de volgende industrie die op het punt staat om ontwricht te worden. Maar de vraag is of Duitsland wel echt innovatief kan zijn dankzij de gevestigde structuren. De komende weken zoeken we dat uit en luisteren naar onder andere Health-experts uit Brabant die de Duitse markt verkennen. Deel 1: Heartslab gelooft wél in innovatie in Duitse health.

Nu stort ook de Duitse startupwereld zich de gezondheidszorg

De top van de Duitse gezondheidszorg wisselde deze zomer in Mannheim ervaringen uit hoe je online betrokkenheid kunt creëren. Onder meer de Duits-Nederlandse online apotheek DocMorris liet zien hoe je social media gebruikt om je klanten tevreden te houden.

Deze 12 campagnes krijgen lof in Duitse eHealth industrie

Brabantse missie naar Neurenberg

De kracht van herhaling werkt in Zuid-Duitsland, zegt consul generaal Peter Vermeij over de handelsreis van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) naar Neurenberg. “Men heeft hier dankzij onze herhaaldelijke bezoeken nu wel door dat we iets te bieden hebben op het gebied van medische technologie.”

Podcast: Waarom Nederlandse toeleveranciers zo gewild zijn in Beieren

Je eigen diagnoses stellen met een smartwatch. Niet alle artsen en patiënten staan te juichen bij de digitalisering van de zorg. Philips wil weten hoe patiënten, artsen en verzekeraars hierover denken en hield daarom een uitgebreid onderzoek. Volgens CMO Jan van Kimpen worden wearables en andere digitale technologieën onmisbaar in de zorg.

Wearables in de toekomst onmisbaar bij het voorkomen van ziektes

De Duitse gezondheidszorg loopt achter op het gebied van digitalisering en staat open voor Nederlandse innovaties. Toch wordt het bepaald niet eenvoudig om de Duitse markt te betreden.

Duitse ziekenhuizen kijken naar wat er in Nederland gebeurt

Twente omarmt health

Als het aan Freerk Faber van WTC Twente ligt, komt er een Life Science & Health-cluster in Twente. Met de bundeling wil hij de regio versterken. “Twente moet straks in één adem genoemd worden met clusters als Nijmegen, Eindhoven en de regio Delft, Leiden en Rotterdam.”

Freerk Faber: tijd voor een Life Science & Health cluster in Twente

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: