Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 507

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 508

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 568

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 569
Duitslandnieuws- Dit was 2017 voor Nederlanders in Zuid-Duitsland
Ga naar inhoud

Dit was 2017 voor Nederland in Zuid-Duitsland

Waar blijven de Nederlanders in Zuid-Duitsland, zo klonk de oproep enkele jaren geleden. In 2017 werd duidelijk dat de kleur oranje steeds nadrukkelijker wappert in Beieren en Baden-Württemberg.

Zuid-Duitsland werd afgelopen jaar ‘ontdekt’ door verschillende Nederlandse regio’s. De een kwam voor het eerst, de ander heeft al langer ervaring. Wat in 2017 sowieso duidelijk werd was hoeveel ondernemers via het consulaat-generaal in München

Tegenbezoek uit Zuid-Duitsland

Nadat ondernemers uit de stadsregio’s Amsterdam en Utrecht begin dit jaar op economische missie waren in Beieren, komt er nu een tegenbezoek vanuit München naar de Randstad.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/11/21/stad-munchen-op-economische-missie-naar-amsterdam-en-utrecht/

Emobilitybeurzen in het zuiden

Twee grote emobilitybeurzen in Zuid-Duitsland. Na de EVS30 in Stuttgart zijn veel Nederlandse partijen rond elektrisch rijden een week later neergestreken in München voor de eMove360° Europe 2017.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/10/24/emobility/

In de wereld van chips en andere micro-elektronica doen Nederlandse bedrijven het erg goed. Dat lieten ze zien tijdens Semicon Europa, het grootste event in deze branche van Europa.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/11/07/grote-inbreng-nederlandse-hightech-op-semicon-munchen/

Wat kan Nederland bieden rond cybersecurity?

Duitsers zijn misschien geen early adopters van nieuwe technologieën, maar hoe kan het dat ze juist achterlopen op het gebied van cybersecurity? Derk Marseille vraagt het aan Nederlanders en Duitsers tijdens de economische missie met InnovationQuarter in Zuid-Duitsland.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/05/13/podcast-daarom-duitse-topmanagers-voorbereid-op-gevaren-cybersecurity/

Havens ontdekken Zuid-Duitsland

Meer dan Nederlandse 170 bedrijven uit de transport- en logistieksector en minister Henk Kamp van Economische Zaken waren dit voorjaar in Zuid-Duitsland te vinden. De Nederlandse branche laat zich steeds meer horen in Duitsland.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/05/11/waarom-nederland-zuid-duitsland-lobbyt-havens/

Jezelf blijven met sterke traditie

Zo conservatief zijn ze in Beieren niet, ondervond FD-journalist Pieter Couwenbergh tijdens zijn uitwisselingsproject in München. “Ik trof juist erg liberale, open en zeer beleefde mensen. Je ziet dat buitenlanders meegaan in de sterke traditie hier, aan de andere kant mogen ze ook zichzelf blijven.”

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/05/26/angelsaksische-focus-dreigen-nederlanders-duitse-bedrijfsleven-vergeten/

Dutch Design in München

Met directeur Silke Claus van bayern design en directeur design bij BMW Adrian van Hooydonk heeft de Nederlandse designsector warme contacten in Beieren. Claus bezocht de Dutch Design Week en ontmoette in februari nog de handelsdelegatie uit Amsterdam en Utrecht. Ze zit samen met Van Hooydonk in de adviescommissie van Duitslands grootste designevent Munich Creative Business Week.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/03/01/beierse-ingangen-goud-waard-dutch-design/

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: