Ga naar inhoud

Podcast – Holger Weiss maakt een digitale assistent voor automobilisten

Een auto die luistert naar je stem en reageert op je gebaren. Holger Weiss bouwt met zijn team een digitale assistent voor automobilisten.

Holger Weiss heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het managen van technologiegedreven bedrijven, die zich richten op consumentenservices. Holger werkte vanaf het begin bij gate5, een bedrijf dat was gespecialiseerd in mobiele navigatie en werd ingelijfd door Nokia in 2006. Deze startup vormde het fundament voor het huidige HERE maps, wat in 2015 van Nokia werd gekocht door een consortium van Duitse autofabrikanten.

In 2008 was hij een van de eerste investeerders in Aupeo, nu vooraanstaande contentplatform voor automotive. Sinds 2010 is hij de ceo. Het bedrijf werd in 2013 overgenomen door Panasonic Automotive Systems.

In 2016 stond hij aan de basis van German Autolabs, waarmee hij een digitale assistent voor bestuurders maakt. Daarbij maakt het team gebruik van de nieuwste technieken rond stem- en gebarenbesturing, artificial intelligence. Zijn missie: het voor iedereen toegankelijk maken van connected car technologie.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/german-autolabs

Bekijk de hele uitzending met Holger Weiss

Holger Weiss werd geïnterviewd tijdens de talkshow Friday at Six in Berlijn door Derk Marseille samen met professor entrepreneurship van Hochschule HTW Berlin Heike Hölzner.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffridayatsix%2Fvideos%2F1492295450878012%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”]

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: