Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Duitse techbeurs Light & Building verwacht in 2018 meer Nederlanders
Ga naar inhoud

Duitse techbeurs Light + Building verwacht in 2018 meer Nederlanders

De grootste beurs rond licht- en gebouwentechniek ter wereld Light + Building hoopt komend jaar meer Nederlanders te trekken, vertelt brandingdirecteur Maria Hasselman. "De potentie is er."

De Light + Building van 18 tot en met 23 maart 2018 in Frankfurt am Main is de meest toonaangevende beurs ter wereld in de branche licht en gebouwentechniek. De komende maanden blikken we met regelmaat vooruit.

Vandaag trappen we af met directeur brand management van de beurs Maria Hasselman.

Alle marktleiders op de Light + Building

Wat heb je als Nederlandse ondernemer te zoeken op de Light + Building?

Bij ons vind je de meeste beslissers, 53% van onze bezoekers is inkoopmanager of beslissen over het budget. Je hoeft nu alleen maar in Frankfurt am Main te laten zien wat je in huis hebt, en daarmee kan je wereldwijd zaken doen. Ongeveer de helft van de 216.000 bezoekers die we verwachten, komt van buiten Duitsland.

Wat vind je op de beurs?

Het draait natuurlijk in de toekomst om intelligente en geïntegreerde oplossingen en de laatste trends in design. Maar ook het verhogen van de kostenbesparingen van gebouwen, maar ook het comfort en het veiligheidsgevoel voor gebruikers moet worden vergroot. De nieuwe technieken vereisen steeds meer een geïntegreerde bouwplanning. De branche is enorm in beweging en dat zul je ook terugzien in Frankfurt. Alle marktleiders hebben zich al gemeld. We verwachten zo’n 2.600 exposanten.

Anderhalf jaar van tevoren

Waarom zou je als Nederlandse ondernemer hier exposeren?

De eerste aanmeldingen om te kunnen exposeren op de Light + Building komen al 18 maanden van tevoren binnen. Dat heeft ermee te maken omdat dit in deze branche internationaal een topevent is, maar ook omdat we veel investeren in de opbouw van de stands en de communicatie met de bezoekers. We bieden veel mogelijkheden om zichtbaarheid te krijgen op de beurs.

Wat zijn opvallende Nederlandse bedrijven die meegaan?

Naar de Light + Building in 2016 kwamen 53 exposanten en 6.700 bezoekers uit Nederland. Daarmee komt Nederland op de achtste plek als het gaat om aantal exposanten. We verwachten in 2018 een vergelijkbaar hoge opkomst. Op dit moment hebben bijvoorbeeld bedrijven als Philips, Brand van Egmond maar ook Quasar Holland al toegezegd.

Meer Nederlanders

Hoe ziet men in Duitsland de Nederlandse inbreng?

Heel positief, want we zijn niet alleen directe buren, maar Nederland is ook een belangrijke partner met geweldige producten. Het is mooi dat we weer net zoveel Nederlanders mogen begroeten als vorig jaar. Tegelijk denken we ook dat we nog meer bezoekers uit Nederland kunnen trekken. Dat is ook onze verwachting voor dit jaar.

Hoe haal je als Nederlander meer uit je beursbezoek?

Bereid je goed voor. Zeker als je weinig tijd hebt. Dat kan via onze website, kijk dan in de lijst van exposanten die vanaf januari volledig online staat. Vergeet niet het randprogramma, waar veel trends in de branche worden besproken. Er zijn presentaties van vakgenoten, best practice voorbeelden, panels, wedstrijden en speciale tours. We hebben dit programma opnieuw gestructureerd en onderverdeeld in de thema’s Emotion, Skills, Career en Selection.

Deel je verhaal

Ben je bij de Light + Building?

Meld je dan met jouw verhaal via redactie@duitslandnieuws.nl

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: