Ga naar inhoud

Medica: ‘Made in Holland’ opent deuren in Duitsland

Nog een week, dan begint de MEDICA in Düsseldorf, één van de grootste medtechbeurzen ter wereld. De springplank voor bedrijven die internationaal serieus zaken willen doen in de Health-industrie.

Voor veel Nederlandse bedrijven uit de medische sector is 13 tot en met 16 november al met rood omcirkeld. Dan vindt de MEDICA in Düsseldorf plaats, een van ’s werelds leidende beurzen in de medische sector. Meer dan 5.000 standhouders zijn vertegenwoordigd op de beurs.

Wereldwijd geldt de Duitse gezondheidsmarkt als een van de landen met de sterkste omzet. Alleen al de Duitse markt voor medische technologie was in 2014 goed voor een omzet van ruim 28 miljard euro. De Nederlandse Topsector Life Sciences & Health (LS&H) zoekt actief de dialoog met Duitsland om intensiever op medische onderwerpen samen te werken.

Bekijk de video van afgelopen jaar:

Match2Medica

Voor de 4e keer organiseert ontwikkelingsmaatschappij OostNL de ondernemersreis Match2Medica samen met diverse partners. De reis heeft als doel om Nederlandse mkb-ondernemers die zich op internationale markten richten of oriënteren te ondersteunen bij het vinden van zakenpartners op de Medica (en Compamed). De Medica is de internationale springplank voor bedrijven die serieus zaken willen doen in de Health-industrie. In totaal neemt OostNL 23 bedrijven mee.

Het programma Match2Medica geldt al jarenlang als een succesnummer. De bedrijven worden geïntroduceerd bij internationale stands en krijgen een speciale rondleiding. Ook is er dinsdagmorgen een speciale bijeenkomst in aanwezigheid van secretaris-generaal Erik Gerritsen van het ministerie van VWS rond het thema medical device regulation.

Diverse ondernemers deelden afgelopen jaar hun feedback op de Medica:

‘Made in Holland’ zet deuren open in Duitsland

Artur Steffen, ceo van MedLango

De MEDICA is ons zeer goed bevallen. We hebben echt veel Nederlandse en Duitse vertegenwoordigers ontmoet. Het mooie is dat we woensdag al een afspraak hebben bij een bedrijf in Arnhem. Ook hebben we veel contacten opgedaan bij Taskforce Healthcare. Ook hebben we de banden aangehaald met de RVO. Het mooie is dat wij als Duitse startup nu vanuit Nederland opereren en dat de RVO ons weer kan helpen om de Duitse markt te bestormen.

In Duitsland komt het goed aan dat we vanuit Berlijn naar Nijmegen zijn verhuisd en meedoen in een incubatorprogramma. Nederland loopt op het gebied van digital health gewoon 3 tot 4 jaar voor op Duitsland. Ik kom net van een afspraak van de universiteitskliniek in Kiel, daar hopen ze echt dat we innovatie meenemen uit Nederland. ‘Made in Holland‘ zet hier echt deuren open.

‘We kregen veel positieve feedback’

Verkoopdirecteur Dennis van Dijk van Nijdra Group

We kwamen naar de MEDICA voor de lancering van onze samenwerking Holländischer LifeScience Verbund (HLSV). We gingen dus vooral voor naamsbekendheid en wilden weten hoe deze samenwerking in de markt valt. Op deze beurs moesten we het niet hebben van toevallige passanten, maar van goede afspraken met deelstaten en bedrijfsclusters. Wat dat betreft is het goed gelukt. We kregen veel positieve feedback en ik heb binnenkort onder meer een afspraak in Hamburg met de directeur van het cluster Life Science Nord.

Van Nederlandse bedrijven kregen we ook veel enthousiaste reacties. Collega’s zien veel in onze aanpak om zo door samenwerking een voet tussen de deur te krijgen bij grotere jongens in Duitsland. We kregen veel verzoeken van ondernemers die willen aanhaken. Het initiatief is nog pril, maar nu al veelbelovend.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: