Ga naar inhoud

Waarom dit hét moment is om de Duitse markt voor automotive te betreden

Dit is hét moment om de Duitse markt voor automotive te bestormen, zeggen deze twee experts. Ze zijn woensdag te spreken tijdens het Nationaal Export Event in Barneveld.

Dit is het moment voor Nederlandse bedrijven uit de automotive om voet aan de grond te krijgen bij de Duitse auto-industrie, zegt Maik Mandemaker van de DNHK.

Maik Mandemaker is exportconsultant bij de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in Den Haag en adviseert Nederlandse en Duitse partijen over export. Dat zijn bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven uit de automotive die de Duitse markt op willen, of ondernemers uit Duitsland die meer willen weten van Nederland.

Kansen voor automotive

Op het Nationaal Export Event geeft hij bij het Huiskamergesprek over Automotive een presentatie over de kansen voor Nederlandse toeleveranciers uit de automotivebranche.

Lees het hele interview op Exportevent.nl

https://www.exportevent.nl/blogs/automotive-in-duitsland-dit-is-het-moment-voor-nederlandse-bedrijven/

 

Frisse ideeën uit Nederland

Max Erich is sectoreconoom automotive bij ING. Op de belangrijke autoshow IAA in Frankfurt deze maand, ziet hij de laatste trends uit de autowereld. Op het Nationale Export Event presenteert hij een nieuw onderzoek over de impact van de elektrische auto.

De autosector ligt enorm onder vuur sinds het dieselschandaal. Merk je daar iets van?

Er was deze editie extra veel aandacht voor nieuwe technieken. In de hal New Mobility World, zie je de toenemende invloed van de hightech in automotive. Niet alleen veel elektrische auto’s, maar ook veel nieuwe ideeën voor de toekomst. Er stonden veel leveranciers die van buiten de automotive komen; zoals vanuit de automatisering en software. Verder waren er veel voorbeelden te zien van dienstverlening in de mobiliteit zoals carsharing. Erg interessant vanuit Nederlands perspectief.

Vertel!

Juist hier is het aandeel Nederlanders erg hoog. Als het gaat om de toekomst van de autobranche en mobiliteit komen er veel verse ideeën uit Nederland.

Welke trends zie je waar het Nederlandse bedrijfsleven kan scoren?

Als eerste dat de auto steeds meer online gaat; connected cars. Auto’s worden onderdeel van Internet of Things. Wat daaruit deels voortvloeit is de tweede trend, auto’s die autonoom kunnen rijden. Dat gebeurt niet in één keer, maar we zullen zien dat auto’s in stappen steeds meer die richting op gaan. En als derde zien we natuurlijk dat steeds meer auto’s elektrisch worden aangedreven. En op al die vlakken bieden Nederlandse toeleveranciers mooie oplossingen.

Lees het hele interview op Exportevent.nl

https://www.exportevent.nl/blogs/ing-max-erich/

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: