Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Het Internationaal Ondernemen Festival: internationaal zakendoen?
Ga naar inhoud

Medewerkers handelsposten Duitsland op Nationaal Export Event

Het gebeurt maar één keer per jaar: dan zijn de medewerkers van alle handelsposten uit Duitsland tegelijk in Nederland. Woensdag 1 november is er een unieke kans om hen te ontmoeten op het Nationaal Export Event in Barneveld.

Op 1 november introduceert het Nationaal Export Event samen met de buitenlandnetwerken van de Ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu “Het Internationaal Ondernemen Festival”.

Dit festival is dè dag voor bedrijven die meer willen weten over internationaal zakendoen. Daarnaast staat het Nationaal Export Event dit jaar meer dan ooit in het teken van netwerken! Het event wordt gehouden in De Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Duitsland-netwerk in Nederland

Voor mkb’ers die meer willen weten rond exporteren naar Duitsland is het een mooi moment om heel efficiënt relevante experts te spreken. Zo komen de medewerkers van de ambassade in Duitsland naar Nederland. Naast de handelsattachés, zijn ook de landbouwattachés- en raden, innovatie-attachés en -raden, chief representives van de NBSO’s, NFIA en infrastructuur- en milieu-attachés aanwezig. Vanuit Duitsland komen zeker 10 medewerkers naar Barneveld.

Verder zijn er kennissessies rond actuele thema’s zoals automotive, blockchain, agri&food, eiwittransitie, circulaire economie en de laatste ontwikkelingen in AI.

Zuid-Duitsland

Daarnaast is het mogelijk om heel gericht op onderwerpen met experts te spreken tijdens de Huiskamergesprekken, over onder meer: trade&export compliance, Brexit, het internationaliseren van startups, crossborder e-commerce en duurzame kansen voor de maakindustrie in Zuid-Duitsland.

Het laatstgenoemde onderwerp is interessant vooral interessant voor bedrijven uit de maakindustrie. Zeker omdat een groot deel van het Nederlandse overheidsnetwerk uit Zuid-Duitsland bij deze sessie aanwezig is. Zij hebben veel lokale kennis en ervaring opgedaan over hoe je de markt in Beieren en Baden-Württemberg betreedt.

Netwerk

Een voorbeeld van welk netwerk de handelsposten in Duitsland opbouwen is het recente automotive-event EVS30 in Stuttgart, waar het consulaat-generaal uit München veel vooraanstaande Duitse branche-experts en politici kon koppelen aan Nederlandse partijen. Lees hiervoor dit artikel:

Nederland toont dat het verder is in het denken rond emobility, maar heeft Duitse partners hard nodig om van deze ideeën de wereldstandaard te maken. Duitslandnieuws sprak op emobilitybeurs EVS30 in Stuttgart tal van experts die voorop lopen in de samenwerking tussen beide landen.

EVS30: Duits Nederlands ecosysteem voor emobility moet wereldstandaard worden

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: