Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Makers verkeersinfo-app Flitsmeister bouwen aan verkeerscommunity
Ga naar inhoud

Hoe de makers van verkeersinfo-app Flitsmeister bouwen aan een Europese verkeerscommunity

Nederland wil zich profileren als voorloper in 'talking traffic'. De makers van verkeersinfo-app Flitsmeister mogen daarom tijdens de autoshow IAA in Frankfurt vertellen wat zij bijvoorbeeld met data van verkeerslichten kunnen.

‘Talking Traffic’ is één van de nieuwe projecten waarmee het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu zich wil laten zien in het buitenland. Veel nieuwe technologie waardoor verkeerstoepassingen met elkaar kunnen communiceren, wordt ontwikkeld in Nederland.

Het ministerie besteedt daarom veel aandacht aan het thema tijdens de autoshow IAA in Frankfurt.

Flitsmeister wil verdubbelen

Een van de partners in het project Partnership Talking Traffic zijn de makers van de app Flitsmeister, waarmee steeds meer verkeersinformatie wordt doorgegeven aan automobilisten. “Het ministerie vroeg of we meewilden naar Frankfurt”, vertelt Jorn de Vries van Flitsmeister. “In het verlengde daarvan vroegen wij ons af; wat kunnen we hier nog meer uithalen? Het zou gaaf zijn als we daar ons verhaal kunnen doen.”

In het project waar 15 Nederlandse bedrijven zoals KPN en Royal HaskoningDHV in meedoen, wordt nagedacht hoe verkeersdeelnemers en infrastructuur beter met elkaar kunnen worden verbonden. “Wij verzamelen bijvoorbeeld informatie van verkeerslichten, matrixborden en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Daardoor kan je automobilisten veel nauwkeuriger van informatie voorzien.”

Met het beursbezoek in Frankfurt hoopt De Vries de internationale ambities van het bedrijf extra vaart te geven. “We hebben al apps in België en Luxemburg, in totaal hebben we zo’n 2 miljoen gebruikers. Dat willen we zeker verdubbelen.” Maar de plannen van Flitsmeister gaan verder. “Uiteindelijk willen we een Europese verkeerscommunity bouwen en actief zijn in alle landen.”

Hollandse hightech

Op de IAA in Frankfurt staan meer dan 30 Nederlandse partijen, ze verzamelen zich in de hal New Mobility World, waar niet de auto’s maar de toekomst van mobiliteit centraal staat. Het paviljoen Holland Hightech wordt georganiseerd door onder meer Eddy van der Vorst van belangenorganisatie RAI Vereniging.

Van der Vorst is er vooral trots op dat naast de bedrijven ook veel Nederlandse onderwijsinstellingen en de overheid in Frankfurt meedoen. “Nederland is het eerste land met oplossingen voor ‘talking traffic’, dus dat auto’s communiceren met elkaar en met de verkeersmiddelen. Een verkeerslicht herkent dan bijvoorbeeld via jouw telefoon dat jij aan komt rijden. Daardoor krijg je eerder groen licht en hoef je niet onnodig te wachten voor een zijstraat waar geen verkeer staat.”

Meer IAA:

IAA Frankfurt: Waarom Duitse autoindustrie Nederlandse hightech hard nodig heeft

Autoshow IAA Frankfurt: Steden spelen beslissende rol voor de toekomst van mobiliteit

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: