Ga naar inhoud

Apparatenbeurs IFA in Berlijn trekt bijna 50 Nederlandse bedrijven

Nederlandse bedrijven als Princess, Trust en Bestron staan al jaren op de IFA, één van de grootste apparatenbeurzen in Europa. Ook steeds meer Nederlandse startups trekken de eerste week van september naar Berlijn.
De Internationale Funkausstellung (IFA) in Berlijn is een van de oudste industriële beurzen in Duitsland. Al in 1924 kwamen mensen kijken naar de nieuwe technische hoogstandjes van fabrikanten. Tegenwoordig geldt de IFA als een belangrijke gadgetbeurs waar veel Nederlandse ondernemers op af komen. Een jaar geleden stonden in Berlijn meer dan 1.800 standhouders, dit jaar is de beurs van 1 tot en met 6 september.

Ben je er bij dit jaar?

Ben je er bij op de IFA dit jaar? Deel je verhaal met Duitslandnieuws:

  • redactie[at]duitslandnieuws.nl

Meer focus op innovatie

De organisatie van IFA 2017 belooft dit jaar entrepreneurs en onderzoekers beter met elkaar in contact te brengen. Hiervoor is de IFA NEXT bedacht in hal 26, waar een ware Innovation Hub moet ontstaan. In deze hal vinden zowel de keynote speeches plaats, daarnaast worden hier in de IFA NEXT Showcase de laatste innovaties getoond.

Ook presenteren hier diverse startups zich. “We willen nog nadrukkelijker de inspiratie van de pioniers bij de bezoekers en de media onder de aandacht brengen, om de nieuwste trends, ideeën en thema’s te bundelen en creatief verder te ontwikkelen”, zegt IFA-projectleider Dirk Koslowski.

Bij de IFA NEXT Showcase stellen onderzoeksinstellingen, laboratoria, universiteiten en brancheverenigingen hun innovatieve producten voor. Meer dan 160 startups uit 20 landen presenteren zicht. Dat zijn er meer dan ooit.

Tijdens de beurs pitchen de startups hun ideeën. Ze zijn ondergebracht in de thema’s:

  • IoT/Wearables/F&A
  • Smart Home
  • Virtual Reality
  • Digital Health
  • Future Mobility/Use of time.

Nederlandse deelnemers

Op de IFA zijn zeker 46 bedrijven uit Nederland vertegenwoordigd. Een aantal daarvan lichten we eruit, op alfabetische volgorde.

Allocacoc is in 2011 opgericht in Delft en heeft inmiddels vestigingen in Azië, Oost-Europa en de VS. De industriedesigners werden bekend met hun PowerCube, een kubusvormige stekkerdoos die verschillende designprijzen kreeg.

Het Amsterdamse Amaryllo International maakt draadloze producten voor homesecurity. De apparaten worden in meer dan 70 landen verkocht.

Avanaca International uit Den Haag is naar eigen zeggen één van de snelst groeiende hardwareproducenten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het bedrijf dat in 2008 begon met het maken van een laptopstandaard, heeft inmiddels een veel breder aanbod aan producten.

In ‘s-Hertogenbosch ontwikkelt Bestron huishoudelijke apparaten en laat deze produceren in Azië. De Brabanders hebben een aanbod van 300 producten die in en rond het huis kunnen worden gebruikt.

Ook de industrieel ontwerpers van Duux maken direct duidelijk dat ze uit Brabant komen. De Eindhovenaren bestaan al meer dan 20 jaar en maken luchtbehandelaars voor de consumentenmarkt.

Ockel Computers bestaat nog maar sinds 2015, maar de Hagenezen komen niet voor het eerst op de IFA. Het bedrijf maakt mini-pc’s die even sterk zijn als een grote desktop.

Het Tilburgse Princess Household Appliances B.V is misschien wel de bekendste naam in deze rij. De Brabanders bestaan sinds 1994 en verkopen hun huishoudelijke apparaten wereldwijd.

Trebs produceert verschillende producten voor in het huishouden, security en doe-het-zelvers. De Limburgers hebben ook een kantoor in Hong Kong.

Ook Trust uit Dordrecht is geen onbekende. Het bedrijf dat in 1983 werd opgericht maakt producten rondom smartphones, computers en tv’s.

Harry Vogels ontwikkelde in 1973 muurbeugels voor luidsprekers. Nu maken de Eindhovenaren beugels voor alle soorten audio- en video-apparaten.

Ben je er bij dit jaar?

Ben je er bij op de IFA dit jaar? Deel je verhaal met Duitslandnieuws:

  • redactie[at]duitslandnieuws.nl
Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: