Ga naar inhoud

Cas Mudde: de AfD heeft een structureel probleem

De radicaal rechtse AfD stormt vrijwel zeker de Bondsdag binnen bij de komende verkiezingen in september. Populisme-expert Cas Mudde legt uit met welk structureel probleem de partij worstelt.

Een jaar geleden voorspelde politicoloog Cas Mudde al dat toenmalig partijleider Frauke Petry de AfD niet bij elkaar kon houden. Inmiddels weten we dat de partij Petry op een zijspoor heeft gezet en de koers nog verder naar rechts heeft verlegd.

Mudde is gerenommeerd expert op het gebied van populisme en gaat in op het structurele probleem dat partijen zoals de AfD hebben.

Tijdens de podcast hoor je Cas Mudde, Job Janssen en Derk Marseille:

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/cas-mudde-over-de-afd-en-populisme-in-duitsland-verkiezingen-24-september

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Luister de extra lange versie:

Podcast – Populisme-expert Cas Mudde: ‘Accepteer dat de tijd van volkspartijen voorbij is’

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.