Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Beroepsslachtoffers  - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Beroepsslachtoffers 

Met honderden gewonden en een handvol doden was het weer raak op de Tempelberg. Oorzaak: de Palestijnen kunnen zich niet vinden in de veiligheidspoortjes die Israël plaatste, nadat drie islamieten twee Israëlische grenswachten van Arabische komaf overhoop schoten met in de beroemde moskee verkregen wapens. 

Poortjes

De internationale gemeenschap vroeg Israël, ondanks de moorden, de poortjes weg te halen uit respect voor de gelovigen. Hilarisch verzoek natuurlijk, want waarom moet Israël stoppen met maatregelen die ook te vinden zijn in Mecca en Vaticaanstad, bij de Taj Mahal, St. Paul’s en de Notre-Dame en waar alle bezoekers van de Klaagmuur, inclusief de joden voor wie die muur heilig is, al jaren doorheen moeten?

Wanbeleid

Uit respect voor de islamitische gelovigen stonden er inderdaad nooit poortjes rond dat complex. En dat is nu veranderd, omdat een aantal mensen misbruik maakte van hun privilege.

Waarom spreekt Europa het Koninkrijk Jordanië eigenlijk niet aan op wanbeleid? Zij beheert sinds 1949 de beroemde Al-Aqsa moskee waar de Arabische moordenaars de wapens vandaan haalden.

Europa

Zou de milde opstelling tegenover Jordanië te maken hebben met het belang dat Europa bij dit land heeft? We hebben in het Midden-Oosten immers niet meer het aantal bondgenoten dat we tien jaar geleden hadden. Sponsors van islamitische terreur, zoals Saoedi-Arabië, Iran, VAE en Qatar, staan inmiddels op de zwarte lijst, terwijl de relatie met troetelbondgenoot Turkije aan het ontploffen is. In Israël zijn onze straaljagers en drones al decennia niet welkom, dus wat rest in de strijd om handelsroutes en grondstoffen zijn de vliegvelden van Jordanië.

Fraude

Net als Erdogan is ook het Palestijnse bestuur zich bewust van haar machtspositie. De beroepsklaplopers incasseren jaarlijks vele honderden miljoenen Euro’s aan Europese hulp en steken dat voor een groot gedeelte in eigen zak. De Palestijnse top-politici hebben elk daarom enige miljarden privé vermogen, handig gestald op banken in het westen. Het gekke is dat we ons extreem druk maken om die fraude met kleingeld in Amsterdam, terwijl we dit  miljarden-gegraai negeren. Verdienen we echt zoveel geld aan die lui?
Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoRoy van Veen (1970) - columnist bij Duitslandnieuws.nl - bouwde de eerste webshops van Nederland, stond vier jaar op Nederlands/Duitse markten met vis en vernieuwde met zijn telecombedrijf het betaalverkeer bij retailers in Nederland en Duitsland. Laatstgenoemde bedrijf is nu onderdeel van VodafoneZiggo. Met Tothem helpt hij organisaties hun verhaal te vertellen. Twitter: @royalty Contact: roy.van.veen@tothem.co Columns: http://www.duitslandnieuws.nl/blog/author/roy-van-veen/