Ga naar inhoud

Podcast – Hoe Nederlandse e-mobility pioniers bij Duitse autoconcerns aan tafel komen

Nederland ziet zichzelf als wereldtop wanneer het gaat om laadpalen voor elektrisch rijden. Maar het is bijzonder lastig om de Duitse auto-industrie daarvan te overtuigen, zegt Henk Meiborg van emodz. "Daar denken we te lichtvaardig over."

De Duitse auto-industrie wil hun laadsystemen voor elektrisch rijden tot wereldstandaard bombarderen, terwijl de Nederlandse bedrijven al jaren voorsprong hebben opgebouwd. De Nederlanders moeten daarom niet denken dat ze hun manier kunnen doordrukken, zegt Henk Meiborg van emodz.

Hij is penvoerder van het PIB-programma ‘e-mobiliteit van Amsterdam naar Berlijn’, een samenwerking tussen Nederlandse bedrijven. “We denken daar te lichtvaardig over, je kunt ze niet verslaan. En daarom moeten we inzetten op samenwerking.”

[iframe width=”100%” height=”450″ scrolling=”no” frameborder=”no” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/331391252&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true”]

 

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.