Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Waarom Duitsland voor Nederlanders een onweerstaanbaar vakantieland is - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Waarom Duitsland voor Nederlanders een onweerstaanbaar vakantieland is

Jaarlijks steken miljoenen Nederlanders de grens over voor een vakantie bij de oosterburen. Waarom vinden we Duitsland zo aantrekkelijk? Spoileralert, het heeft iets met de heuvels te maken.

Voor de Duitse toerismesector zijn de Nederlanders verreweg de grootste markt. De Nederlanders waren afgelopen jaar samen goed voor 11,3 miljoen overnachtingen, bijna het dubbele van de Zwitsers die met 6,6 miljoen op de tweede plaats belandden. En als de Nederlanders komen, dan komen ze vaker, vertelt Petra Hedorfer, directeur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) tijdens de toerismebeurs GTM in Neurenberg.

2 miljoen kampeerders

De Nederlandse vakantieganger is erg bekend in Duitsland. Waar Nederlanders graag grappen maken over Duitsers die kuilen graven op het strand, pakken de oosterburen de Hollanders terug met hun caravan. Toch is dat allerminst een achterhaald beeld, zegt Hedorfer. “Dat is natuurlijk het cliché, en we hebben nog altijd erg veel mooie campings in de aanbieding. Van die 11 miljoen overnachtingen zijn er 2 miljoen op camping- of caravanplekken. Maar veel Nederlanders boeken tegenwoordig ook graag een hotel, zeker in het segment van de twee en drie sterren.”

Zodra het in Duitsland glooiend wordt, groeit de kans dat je er een Nederlandse toerist treft, zegt Hedorfer. “Jongere Nederlanders ontdekken juist de steden als Berlijn en Keulen.” Het voordeel voor de Duitse toerismebranche is; Nederlanders zijn het hele jaar door wel te porren voor een tripje naar Duitsland. Van skiën en kerstmarkten in de winter, tot aan wandelen en fietsen in de rest van het jaar.

Nederlanders vind je overal

Of het de Duitsers lukt om nog meer Nederlanders te lokken is maar de vraag, zegt Hedorfer lachend. “Het aantal Nederlanders is natuurlijk ook begrensd. Voor ons is de grootste uitdaging om Nederlanders opnieuw naar Duitsland te krijgen.” Daarmee komt ook de vraag naar boven of er nog plekken zijn in Duitsland die nog niet ontdekt zijn door de Nederlanders. “Dat wordt erg lastig, jullie kennen ons land al zo goed. Maar als ik een persoonlijke tip mag geven: Augsburg is erg mooi.”

Bekijk het hele interview:

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: