Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Via München komen we in contact met de wereldmarkt rond zonne-energie - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Via München komen we in contact met de wereldmarkt rond zonne-energie

Zonnepanelen verkopen in het land van de Energiewende? Nee, maar volgens COO Jacko D’Agnolo van Solarus uit Venlo is Duitsland voor zijn bedrijf toch van erg groot belang.

De InterSolar van 31 mei tot 2 juni in München geldt de wereldwijd grootste vakbeurs rond zonne-energie. De beurs bestaat al 26 jaar en trekt dit jaar bijna 20 Nederlandse bedrijven.

Zonne-startup Solarus uit Venlo werkte 9 jaar aan hun PowerCollector en lanceert hun product op de vakbeurs

Mooie plek om nieuw product te lanceren

COO van Solarus, Jacko D’Agnolo vertelt over zijn verwachtingen van de beurs.

Waarom staan jullie op de InterSolar in München?

Het is één van de grootste beurzen in Europa rond zonne-energie. Een mooie plek dus om ons nieuwe product de PowerCollector te introduceren, die zowel elektriciteit als warmte opwekt.

Voor wie is dat interessant?

Voor bedrijven waar warmte een rol speelt, denk aan ziekenhuizen en hotels of de proces- en foodindustrie. We zien vooral een markt in regio’s als zuidelijk Afrika, India en Zuid-Europa (inclusief Zwitserland). In de eerste twee markten is ten eerste veel zon, maar het ontbreekt er ook vaak aan een goed elektriciteitsnet. In Nederland heb je minder zon en goedkoop gas, dus daar ligt in eerste instantie niet onze focus.

Welk verhaal hebben jullie in München te vertellen?

We presenteren echt ons nieuwe product waar we de afgelopen 9 jaar aan gewerkt hebben. We stonden ook op de Hannover Messe waar we al een aantal prijzen kregen voor onze PowerCollector. Voor deze beurs hebben we een film gemaakt om te laten zien wat ons product zo bijzonder maakt.

Wie wil je spreken?

Beslissers bij bijvoorbeeld ziekenhuizen en hotelketens, of installateurs die veel in deze sectoren werken. We denken niet dat we daar de directe eindgebruiker zullen ontmoeten.

Hoe belangrijk is deze beurs voor jullie?

We hebben het gevoel dat bij veel beslissers het kwartje valt als ze live de PowerCollector hebben gezien en begrijpen wat je ermee kunt. Dat kan heel goed op deze beurs.

In Duitsland wordt wel gezegd: de zonne-energiemarkt is dood. Hoe zien jullie dat?

Dat is lastig te zeggen. Als een markt afhankelijk is van subsidies dan maak je jezelf wel kwetsbaar. Je ziet in Nederland nu ook een stormachtige groei sinds er bepaalde subsidieregelingen zijn. Met de PowerCollector is het ook mogelijk om een goede business case te hebben zonder subsidies. Overigens zal in de nabije toekomst niet alleen de business case een belangrijke driver zijn om over te stappen op zonne-energie, maar ook de reductie van CO2-uitstoot.

Wanneer is de beurs geslaagd?

Ik heb de ervaring dat je succes niet kunt meten aan het aantal orders dat je binnensleept. Maar wat bijvoorbeeld op de Hannover Messe al opviel was dat we echt een onderscheidend product hebben. Hierdoor hadden we ook veel geinteresseerden op onze stand. Namens de HighTechXL en HTC is de PowerCollector van Solarus voorgedragen als kandidaat voor deelname aan het Holland Startup Pavilion in januari 2018 op de CES in Las Vegas. CES (Consumer Electronic Show) is de grootste consumer electronic en consumer technology tradeshow in de wereld. Dus dat is erg gaaf!

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: