Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 507

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 508

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 568

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 569
Niet verdwalen tijdens de Hannover Messe - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Niet verdwalen tijdens de Hannover Messe

Hoe zorg je dat je niet verdwaalt tussen de duizenden bezoekers en standhouders in de megahallen van de Hannover Messe? Matchmaking is een goede oplossing, vertelt Kees Mokveld van RVO.

De Hannover Messe is de grootste beurs ter wereld, en tussen de 6.500 standhouders en 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen is het eenvoudig om het overzicht te verliezen. Een van de oplossingen daarvoor is het meedoen aan matchmaking tussen internationale bedrijven.

De Kamer van Koophandel (KvK) en Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) zitten samen in het internationale samenwerkingsproject Enterprise Europe Network (EEN). Via dit netwerk wordt de matchmaking georganiseerd, vertelt Kees Mokveld van RVO.

Mkb’ers verbinden

Wat betekent de Hannover Messe voor Nederland?

Het is echt de uitgelezen kans om relevante contacten op te doen, hier is zoveel mogelijk. Daarom organiseert het Enterprise Europe Network ook deze matchmaking. Er zijn 60 landen hierbij aangesloten en ons doel is om wereldwijd mkb’ers met elkaar te verbinden.

Hoe werkt het?

Ondernemers maken op de b2match-site een profiel aan, schrijven daar wat ze aanbieden of zoeken. Zo kan je online potentiële gesprekspartners zoeken en gesprekken aanvragen. Vlak voor de beurs krijg je dan een definitieve agenda toegestuurd met afspraken van 30 minuten.

Hoe loopt het met de inschrijvingen?

Dit is vanuit Nederland de tweede keer dat we meedoen, voorheen organiseerden andere organisaties dergelijke matchmakings. Toen dat ophield zijn we in dat gat gesprongen. Van de 476 bedrijven komen er 20 uit Nederland, daarmee horen we bij de grotere groepen deelnemers.

Goed voorbereiden

Wat kan er mis gaan?

Eigenlijk weinig. Omdat je je vooraf door het invullen van het profiel al goed hebt voorbereid en ook andere profielen kunt bestuderen, levert het overwegend goede gesprekken op. Het is erg efficiënt, je komt snel te weten of er meer in zit. Het is dus wel zaak dat je vooraf even goed je best doet op je profiel en je inleest in de andere bedrijven.

Wat voor soort bedrijven zijn geïnteresseerd?

Wij begeleiden vanuit RVO vooral bedrijven vanuit de energiesector, duurzame energie en e-mobility. KvK kijkt meer naar toeleveranciers vanuit de hightech en smart industry.

Meer Hannover Messe

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/03/16/jacques-stevens-duitsers-steeds-meer-overtuigd-dutch-design/

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/02/23/hannover-messe-inspireert-300-twentse-scholieren-techniek/

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/02/07/hannover-messe-2017-ervaren-deelnemers-delen-strategie/

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: