Ga naar inhoud

Nederlandse ehealth-bedrijven willen proeftuin zijn voor Duitse industrie

Nederlandse ehealth-startups presenteren eind deze maand hun innovaties op de ConhIT in Berlijn. Het ultieme doel? Een investeerder vinden die helpt de Duitse markt te veroveren.
Jeroen Bos pitcht Logis.P op de Dutch Digital Health Night. Foto: Janneke Koster

Meer dan 20 Nederlandse ondernemers, clusters en kennisinstellingen bezoeken samen van 24 en 26 april de Connecting Health IT-beurs (programma ConhIT) in Berlijn. Het is de meest prominente ehealth-beurs in Europa en trekt jaarlijks meer dan 8.000 bezoekers. De Nederlanders reizen onder begeleiding van de Task Force Health Care en NBSO Stuttgart.

Nederland geldt als voorloper in de wereldwijde ehealth-sector, en Nederlandse ziekenhuizen en klinieken hebben het hoogste gehalte aan ict-oplossingen ter wereld. Verder wil de overheid van Nederland dé proeftuin maken voor ehealth-bedrijven en hun innovaties.

De Nederlanders zijn in Berlijn om te netwerken. Via het Enterprise Europe Network komen ze in contact met zoveel mogelijk relevante partijen en mogelijke samenwerkingspartners, klanten, distributeurs of investeerders. Ook bezoekt de delegatie naast de beurs onder meer het ministerie van gezondheidszorg in Berlijn en een ziekenhuis in Berlijn. Daar mogen ze hun eigen innovatieve oplossingen delen.

Dutch Digital Health Night

Op de Nederlandse Ambassade in Berlijn wordt voor de tweede keer de Dutch Digital Health Night georganiseerd. Op 25 april zullen 10 vooraf geselecteerde bedrijven hun producten pitchen tijdens een pitchcompetitie. In de jury zit onder meer Jeroen Tas, innovatiechef bij Philips Healthcare. Hij vertelt die avond over het ziekenhuis van de toekomst.

Bekijk hier een speech van Jeroen Tas.

Vorig jaar kwamen er 140 bezoekers af op de eerste editie van de Dutch Digital Health Night. Bekijk de pitches van diverse deelnemers van vorig jaar.

Medische simulatie

Ondanks het lovende jurycommentaar behoorde Logis.P met niet tot de finalisten. Daarentegen wist Ronald Nanninga van VirtualMedSchool met zijn verhaal over de medische simulatie game voor professionals – een soort ‘dokter bibber’ voor medici – wel een plaats in de top 3 van pitches te scoren.

ConhIT groeit

De ConhIT groeit de laatste jaren en trok in 2016 een recordaantal bezoekers van 8.894. Ook het aantal exposanten is door de jaren heen sterk gegroeid en de verwachting is dat ook dit jaar de aantal zullen toenemen.

Lees ook:

Voor Nederlandse ondernemers die een stap naar Duitsland willen wagen, is Julia Rühle van GTAI een belangrijk eerste aanspreekpunt.

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2016/08/18/julia-ruhle-efficiente-nederlandse-e-health-oplossingen-welkom-duitsland/

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/03/09/john-frijters-innovatie-dreigt-verdwijnen-europa/

http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2017/03/08/twentenaren-medische-technologie-matchen-stuttgart/

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: