
Dat klinkt als een mooie kans voor Nederlandse bedrijven, maar er zijn veel hindernissen, vertelt Jacob van Zonneveld van Plugsurfing uit Berlijn.
Door en voor de Duitse industrie
Nederlandse bedrijven hebben de afgelopen jaren een enorme voorsprong opgebouwd als het gaat om het maken van laadpalen. Met de nieuwe subsidie in Duitsland lijkt er dus een enorme markt open te liggen voor de Nederlanders.
Maar dat is te simpel gedacht, vindt Van Zonneveld. “De richtlijnen voor de laadpalen zijn geschreven door en voor de Duitse industrie. Dus als je daar subsidie voor wilt aanvragen, dan moet het wel voldoen aan heel veel Duitse normen. Hier gelden flink veel criteria voor laadpalen, die je in Nederland niet hebt.”
Nederland loopt voor
Om de verhoudingen op scherp te zetten, Nederland kent al zo’n 30.000 publieke laadpunten. In het grote Duitsland zijn dat er nu nog 6.250. “Dat is dus lang niet genoeg. Dus Duitsland loopt in 2020 nog steeds achter op Nederland.”
Bekijk een fragment van het verhaal van Jacob van Zonneveld:
Waarom je bij laadpalensubsidie in Duitsland stuit op stugge regelgeving. Bekijk de hele video op Facebook: https://t.co/WXAnDMsddj pic.twitter.com/8UzxMVWrFz
— Duitslandnieuws.nl (@dld_nieuws) March 22, 2017
Bekijk de hele video
Bekijk de hele video en discussieer mee op onze Facebook-pagina.
Lees en luister meer
http://www.duitslandnieuws.nl/blog/2016/06/11/podcast-jacob-zonneveld-uitdelen-subsidie-wordt-duitse-industrie-beschermd/