Ga naar inhoud

Podcast – De dag dat Duitse toppolitici elkaar verbaal echt in de haren vliegen

Het is een van de hoogtepunten van het jaar voor volgers van de Duitse politiek: Politischer Aschermittwoch, politieke aswoensdag. De eerste dag na carnaval is in Duitsland uitgegroeid tot een traditie waarbij toppolitici in een biertent flink mogen uithalen naar hun opponenten. In het jaar van de Bondsdagverkiezingen is het natuurlijk extra spannend.

Derk Marseille bespreekt een bijzondere politieke traditie in Duitsland, de Politischer Asschermittwoch. Op de eerste dag na carnaval verzamelen toppolitici partijgenoten in een biertent en halen flink uit naar hun tegenstanders. In de geest van CSU-mastodont Franz Josef Strauß.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/politischer-asschermittwoch-met-quotes

Dat Schulz of Seehofer durven uit te delen, dat is bekend. Maar hoe benutte Angela Merkel deze ideale gelegenheid? Bekijk hier een kort fragment:

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.