Ga naar inhoud

Hannover Messe 2017: ervaren deelnemers delen hun strategie

De Hannover Messe vindt dit jaar plaats van 24 tot 29 april. Dat lijkt nog ver weg. Maar omdat een goede voorbereiding op deze grootste beurs ter wereld onontbeerlijk is, deelt Duitslandnieuws alvast ervaringen van deelnemers uit voorgaande jaren.

De Hannover Messe van 24 tot 29 april trekt ook dit jaar weer talloze Nederlandse bedrijven die op de grootste beurs ter wereld internationaal zakelijke contacten aanknopen. Om op die megabeurs niet met lege handen thuis te komen, delen ervaren deelnemers hun strategie.

Nederland was partnerland in 2014, dit jaar staat Polen centraal. Dat betekent dat de beurs wordt geopend door bondskanselier Angela Merkel samen met vertegenwoordigers van de Poolse regering. De afgelopen jaren stonden landen als de Verenigde Staten, India, Nederland en Rusland in het middelpunt.

Hannover Messe steeds geliefder bij Nederlanders

Een handige samenvatting schreven we al in de voorgaande jaren. Opvallend is dat Nederlandse ondernemers, brancheorganisaties en politici ook na het partnerschap in 2014 naar Hannover blijven komen:

Dat blijkt ook uit vorig jaar:

Nederland in de Top 5

Nederland heeft de smaak te pakken gekregen nadat het partnerland was op de Hannover Messe in 2014. Dat ziet Victor Koppelaar van Hannover Consultancy terug in de lijstjes van landen die het beste vertegenwoordigd zijn op de beurs. “We deden altijd al aardig mee, zo rond nummer 8. Maar sinds 2014 staan we jaarlijks in de Top 5. Dit jaar hoeven we alleen landen als China, partnerland de Verenigde Staten, Turkije en Italië voor ons te dulden.”

Rutte ontmoette daarbij ook Nederlandse standhouders, zoals de 10-jarige Donna van Dijk.

Strategie voor succes

Eigenlijk ben je al te laat als je nu met de voorbereidingen begint voor de Hannover Messe:

Dennis van Dijk van Nijdra-Groep staat al jaren op de Hannover Messe. Hij vertelt hoe hij bij grote Duitse partners aan tafel komt:

Marcel Meijers organiseert het paviljoen PUMP Plaza, hij vertelt hoe hij dat aanpakt:

Een fout is snel gemaakt. Maria Stratemeier bespreekt 4 veelgemaakte fouten:

Hoe de Hannover Messe kan leiden tot samenwerking tussen een Nederlands en Duits bedrijf:

Toeleveranciers

Derk Marseille deed in 2014 een rondje langs diverse Nederlandse toeleveranciers:

En een impressie van de megabeurs:

Bekijk hier alle interviews uit 2014

Ben je er bij dit jaar?

Ben je er bij op de Hannover Messe dit jaar? Deel je verhaal met Duitslandnieuws:

  • redactie[at]duitslandnieuws.nl
Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: