Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Nie wieder - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Nie wieder

In Nederland was de aankomst van Sinterklaas een speelbal van een stelletje gestoorden, in Duitsland zijn dat de Weihnachtsmarkten die maandag 20 november losbarsten. Angst voor aanslagen is reden voor Duitsland om de beveiliging van die evenementen fors uit te breiden.

Was er vorig jaar al wat meer politie rond Duitse kerstevents de been, moet je dit jaar rekenen op veel private beveiligers en politie in uniform en undercover, maar ook op toegangscontroles, inrijbeveiliging en hier en daar zelfs een verbod op het meedragen van tassen.

Vertegenwoordigers van de Duitse overheid maken duidelijk dat de veiligheid binnen mogelijkheden gegarandeerd is en dat de kerstmarkt wordt gevierd zoals altijd. Er zijn geen concrete aanwijzingen voor maffe acties en de uitbreiding van de beveiliging is slechts een voorzorgsmaatregel.

Feesten van saamhorigheid

Het lijkt erop dat alle feesten van saamhorigheid door kleine minderheden worden aangepakt om een punt te maken. Dat is natuurlijk makkelijk scoren, want hoe bescherm je als overheid dergelijke grote volkse bijeenkomsten tegen mafkezen met een auto, kapmes of traangas? Bovendien is een dreiging met geweld tegenwoordig al voldoende om evenementen afgelast te krijgen.

In talkshows eist het tuig respect voor hun mening, terwijl ze tegelijk geen ruimte laat voor de opvatting van een ander. Arrogant meldt ze dat de samenleving beter goedschiks hun visie kan implementeren, omdat escalaties anders onvermijdelijk zijn. Tegenspraak is beperkt en omwille van kijkcijfers krijgen ze op tv nog zendtijd ook!

Rot

Waar de kranten vroeger kopten dat de intocht van Sinterklaas maar liefst 30 seconden te zien was op CNN, openden ze dit jaar met de constatering dat het grootste kinderfeest ter wereld zonder noemenswaardige ongeregeldheden was verlopen. Het gebrek aan ophef over zo’n kop toont aan hoe diep de rot in de samenleving zit.

Bij de Duitsers mag een extremist in niqaab zonder tegenspraak in de grootste talkshow van het land een uur lange reclame maken voor het fascisme van IS. Dat moeten we allemaal normaal vinden. Tegelijk worden kerstmarkten omgebouwd tot halve vestingen, want terreur hebben we inmiddels geaccepteerd.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoRoy van Veen (1970) - columnist bij Duitslandnieuws.nl - bouwde de eerste webshops van Nederland, stond vier jaar op Nederlands/Duitse markten met vis en vernieuwde met zijn telecombedrijf het betaalverkeer bij retailers in Nederland en Duitsland. Laatstgenoemde bedrijf is nu onderdeel van VodafoneZiggo. Met Tothem helpt hij organisaties hun verhaal te vertellen. Twitter: @royalty Contact: roy.van.veen@tothem.co Columns: http://www.duitslandnieuws.nl/blog/author/roy-van-veen/