Ga naar inhoud

Neues aus dem Nachbarland: Medical Device Pitches op de MEDICA

Nederlandse en Duitse bedrijven pitchen tijdens de MEDICA in Düsseldorf van 14 - 18 november hun ideeën en producten, één van ’s werelds leidende beurzen in de medische sector. Deze week stick van het Nederlandse MyDiagnostick waarbij patiënten eenvoudig zelf hun diagnose kunnen stellen en de capnograaf van het Duitse Corscience die zelfs onder moeilijke omstandigheden CO2 bij het uitademen kan meten.

Duitslandnieuws sprak alvast een aantal van de pitchers.

CO2 meten onder heftige omstandigheden

De pitch van Dorothee Kitz van Corscience GmbH & Co. KG

Het Duitse Corscience presenteert op de MEDICA een capnograaf, een instrument om CO2 bij het uitademen te meten. Een klein dozijn fabrikanten produceert dergelijke instrumenten, toch heeft dit apparaatje wat extra’s te bieden, zegt Dorothee Kitz namens het bedrijf uit Erlangen.

“We werken alleen b2b voor gekwalificeerde producenten van medische apparatuur en kunnen de CAP201 Kapnografie Modul op de wensen van de klant aanpassen. Dus andere pompjes, speciale metertjes en ga zo maar door.” Volgens haar reageert de meter erg snel op veranderende factoren. “Het is bijvoorbeeld extra nauwkeurig onder heftige omstandigheden zoals bij fietsen tegen de wind in.”

Corscience zoekt op de MEDICA producenten van medische apparatuur waarbij het meetinstrument kan worden geïntegreerd. Zoals beademingsmachines, mobiel en stationair. Apparaten die worden ingezet bij de anesthesie en machines waarbij patiënten gemonitord moeten worden. “Onze module voldoet ook aan de normen voor gebruik in traumahelikopters en ambulances.”

Stick spoort stoornis op

De pitch van Jos de Wolf, commercieel directeur van MyDiagnostick

Atrium Fibrilleren (AF) is een ritmestoornis die tot hartinfarcten kan leiden. De behandeling van een patiënt met een hartinfarct is duurder dan het testen van duizenden patiënten op AF.

De stick van MyDiagnostick uit Maastricht is door iedereen te gebruiken, zegt hij. “De eigen diagnose kost ongeveer 1,5 minuut. Zowel de hardware als de software wordt in Nederland geproduceerd. Mogelijke klanten zijn huisartsen, cardiologen, verzekeraars en arbodiensten.”

MyDiagnostick is op zoek naar strategische partners in Duitsland.

Zo werkt de stick:

https://www.youtube.com/watch?v=f0BvxoavsH4

Pitchevent

Het pitchevent op de MEDICA vindt plaats op woensdag 16 november tussen 12.40 – 15.00 uur.

Uitnodiging [pdf]

Aanmelden (tot 9 november)

Deelnemers (Nederland):

Deelnemers Holland-paviljoen TFHC, deelnemers Match2Medica-ondernemersreis van Oost NV, bezoekers en exposanten MEDICA.

Deelnemers (Duitsland):

Clusters en hun leden: BIOPRO, Baden Württemberg GmbH, Medical Mountains, Medical Valley, Life Science Nord

Kandidaten pitchevenement

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
MEDICA in Düsseldorf van 14 - 18 november is een van ’s werelds leidende beurzen in de medische sector. Voor de Duitse economie is de gezondheidssector een van de belangrijkste pijlers. Wereldwijd geldt de Duitse gezondheidsmarkt als een van de landen met de sterkste omzet. Alleen al de Duitse markt voor medische technologie was in 2014 goed voor een omzet van ruim 28 miljard euro. De Nederlandse Topsector Life Sciences & Health (LS&H) zoekt actief de dialoog met Duitsland om intensiever op medische onderwerpen samen te werken.

Avatar fotoDuitslandnieuws levert vanuit Duitsland diverse nieuwsdiensten gericht op Nederlandstaligen met interesse voor Duitsland. We schrijven artikelen, maken radio en tv en verzorgen of ondersteunen evenementen.