Ga naar inhoud

Podcast – Thomas Joosten helpt adblockers uit te schakelen

Ondernemer Thomas Joosten komt deze week langs op de redactie van Duitslandnieuws om zijn nieuwe tool te presenteren waarmee sitebezoekers wordt gevraagd om hun adblocker uit te zetten. "De pijn in Duitsland is veel groter dan in Nederland."

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

De Week

Steeds meer mensen installeren een adblocker op hun computer, een programmaatje dat advertenties wegmoffelt van websites. Een enorme strop voor uitgevers die juist moeten leven advertentie-inkomsten. De Nederlandse ondernemer Thomas Joosten uit Berlijn heeft met zijn nieuwe startup AdSurity een tool ontwikkeld om bezoekers te vragen hun adblocker voor deze specifieke site uit te zetten. “Opvallend is dat de pijn in Duitsland veel groter is dan in Nederland.”

Luister naar de podcast

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.