Ga naar inhoud

Neues aus dem Nachbarland: Medical Device Pitches op de MEDICA

Een revolutionaire test om ziekenhuisbacteriën snel op te sporen, orthopedische handschoenen die data opslaan en een stick die ritmestoornissen vroeg detecteert. Het zijn 2 voorbeelden van de bedrijven die dit jaar op de MEDICA zullen pitchen voor een gerenommeerde jury van Nederlandse en Duitse bedrijven en kennisinstellingen.

Duitslandnieuws sprak alvast een aantal van de pitchers.

Orthopedische handschoenen

Adjuvo Motion, ceo Gijs den Butter

Met de orthopedische handschoenen worden twee problemen opgelost. Ten eerste hoeft de patiënt niet naar de therapeut reizen. Ten tweede wordt via sensoren de voortgang van de behandeling gemeten.

Het businessmodel van Adjuvo Motion uit Delft is een abonnementsdienst voor de handschoen van 32,50 euro per maand. Patiënten kunnen voor 10,00 euro per maand toegang krijgen tot de oefeningen. Er is reeds een strategische deal gesloten met Clinic.

Adjuvo is op zoek naar strategische partners in Duitsland.

Handige test

SpinDiag, ceo Daniël Mark

Ziekenhuizen besteden veel geld aan het isoleren van patiënten die mogelijk een bacteriële infectie hebben die resistent is tegen bijvoorbeeld antibiotica. SpinDiag uit Freiburg werkt aan een oplossing om het risico bij binnenkomende patiënten met één testje uit te kunnen sluiten.

Het kost SpinDiag nog zeker 2 jaar om de test toegelaten te krijgen, maar meet intussen het indrukwekkende aantal van 25 verschillende parameters, meer dan elk ander bestaand product op de markt.

SpinDiag is op zoek naar strategische partners in Nederland.

Pitchevent

Het pitchevent op de MEDICA vindt plaats op woensdag 16 november tussen 12.40 – 15.00 uur.

Deelnemers Nederland:

Deelnemers Holland-paviljoen TFHC, deelnemers Match2Medica-ondernemersreis van Oost NV, bezoekers en exposanten MEDICA.

Deelnemers Duitsland:

Clusters en hun leden:

BIOPRO, Baden Württemberg GmbH, Medical Mountains, Medical Valley, Life Science Nord

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
MEDICA in Düsseldorf van 14 - 18 november is een van ’s werelds leidende beurzen in de medische sector. Voor de Duitse economie is de gezondheidssector een van de belangrijkste pijlers. Wereldwijd geldt de Duitse gezondheidsmarkt als een van de landen met de sterkste omzet. Alleen al de Duitse markt voor medische technologie was in 2014 goed voor een omzet van ruim 28 miljard euro. De Nederlandse Topsector Life Sciences & Health (LS&H) zoekt actief de dialoog met Duitsland om intensiever op medische onderwerpen samen te werken.

Avatar fotoDuitslandnieuws levert vanuit Duitsland diverse nieuwsdiensten gericht op Nederlandstaligen met interesse voor Duitsland. We schrijven artikelen, maken radio en tv en verzorgen of ondersteunen evenementen.