Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Top-10 grootste webshops in Duitsland: Amazon.de laat Otto en Zalando ver achter zich - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Top-10 grootste webshops in Duitsland: Amazon.de laat Otto en Zalando ver achter zich

Amazon.de is de absolute grootmacht in de wereld van webwinkels in Duitsland. Dit zijn de 10 webshops met de grootste omzet in 2018 in Duitsland.
Amazon.de

De webshops in Duitsland doen het onverminderd goed. In 2016 deelden we al de cijfers over 2015. Omdat dit artikel nog altijd veel wordt gelezen, is het hoog tijd voor een update over de cijfers van 2018. Wat opvalt: de Top 3 is nog altijd hetzelfde. Maar achter de reuzen Amazon.de, Otto en Zalando is er wel verandering.

Webshops in Duitsland waren in 2018 goed voor een omzet van meer dan 53 miljard euro. Over dit jaar verwacht Handelsverband Deutschland zelfs een groei naar 57,8 miljard euro. De hieronder genoemde webwinkels zijn de online shops met de grootste omzet in 2018.

De Duitse Amazone-site blijft nummer 1 op de markt met een omzet van bijna 9,3 miljard euro in 2018, gevolgd door Otto (3,2 miljard euro) en Zalando (1,4 miljard euro). Nieuw in de top 10 is Saturn – het techwarenhuis genereerde ongeveer 546 miljoen euro.

 

 

 

 

 

 

Amazon boekte overigens met services als premium-abonnementen, audioboeken, en clouddiensten in totaal zelfs een omzet van 16,8 miljard euro. Ook is hierbij de export van Amazon Duitsland naar andere landen meegerekend. Een grote speler als eBay is niet in de lijst opgenomen, omdat het bedrijf zijn omzet als pure marktplaats uitsluitend via commissies genereert.

Amazon.de was in 2015 ook al de grootste

Amazon.de is verreweg de grootste webwinkel van Duitsland. De Duitse dochter van de Amerikaanse webgigant laat Otto uit Hamburg op de tweede plaats. Maar het van oorsprong postorderbedrijf draait een omzet die meer dan dubbel zo groot is als Zalando. De Berlijnse startup volgt de webshop op de derde plaats.

Infografik: Die Top 10 Online-Shops in Deutschland | Statista

1. Amazon.de

Ooit in Regensburg begonnen als Telebuch.de als online boekhandel, totdat de Amerikaanse webgigant Amazon de site kocht en in 1998 omdoopte in Amazon.de. Voor de Amerikanen is Duitsland na de VS de belangrijkste afzetmarkt. Vorig jaar haalde de Duitse dochter een omzet van 7,8 miljard euro; 1 miljard euro meer dan in 2014. 

2. Otto (Group)

Otto (Group) is een Duits postorderbedrijf uit Hamburg met ook een Nederlandse tak. Sinds een aantal jaar is de winkel ook online te vinden en zijn de catalogi in Nederland verdwenen. Vorig jaar haalde Otto online een omzet van 2,3 miljard euro. Op dit moment experimenteert het bedrijf met Project Collins om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van online winkelen en concurrenten als Zalando te kunnen voorblijven.

3. Zalando

Het Berlijnse Zalando werd in 2008 opgericht door David Schneider en Robert Gentz met startkapitaal van de gebroeders Samwer, de mannen achter startupbroedmachine Rocket Internet. De oprichters begonnen met het online verkopen van schoenen en voegden een jaar later daar kleding aan toe. De startup schreef lang verlies omdat het miljoenen investeerde in grote reclamecampagnes om de consument te bewegen tot online shoppen. Eind 2014 ging Zalando naar de beurs, even daarvoor klommen de Berlijners ineens uit de rode cijfers.

4. Notebooksbilliger.de

Notebooksbilliger.de is een online webshop uit het Nedersaksische Sarstedt die verschillende soorten elektronica verkoopt. De elektronicawinkel werd oorspronkelijk in 1989 als eenmanszaak opgericht door Arnd von Wedemeyer en was bedoeld voor softwareontwikkeling. Vanaf 2002 begon het bedrijf zich te richten op het online aanbieden van betaalbare elektronica. In 2015 haalde Notebooksbilliger.de een omzet van meer dan 610 miljoen euro.

5. Cyberport

Cyberport is een Duitse online elektronicawinkel uit Dresden en verkoopt zowel producten voor telecommunicatie, fotografie en huishoudgerei. Grootaandeelhouder is mediaorganisatie Huber Burda Media, bekend van talloze tijdschriften en commerciële radio- en tv-zenders. Inmiddels bestaat het assortiment van de in 1999 opgerichte shop uit meer dan 40.000 producten. Ook offline verkoopt Cyberport elektronica in vestigingen verspreid over heel Duitsland.

6. Tchibo

Het Hamburgse Tchibo is een van de grootste retailers van Duitsland. Het concern werd in 1949 opgericht met het idee om koffiebonen per post op te sturen. Inmiddels is Maxingvest grootaandeelhouder van het moederconcern. Vorig jaar haalde Tchibo online een omzet van 484 miljoen euro.

7. Bonprix

Bonprix is een Duits postorderbedrijf voor mode dat sinds 1986 bestaat. De kledingwinkel is een dochter van de Otto Group en verkoopt sinds 1997 ook online. Sinds 2011 wordt meer dan 50% van de bestellingen online gedaan. In 2015 haalde Bonprix een omzet van 450 miljoen euro.

8. Conrad

Conrad is een Duitse onderneming voor elektronica en detailhandel en werd in 1923 in Berlijn opgericht. Sinds 1946 staat het hoofdkantoor in het Beierse Hirschau. Sinds 2007 behoort de webshop van het bedrijf tot en van de grootste online winkels in Duitsland. Vorig jaar haalde Conrad een omzet van meer dan 433 miljoen euro.

9. Alternate

Alternate is een van oorsprong Duits postorderbedrijf voor hardware zoals laptops en telefoons, en is opgericht in 1992. Sinds 1997 heeft het bedrijf ook een online webshop. Vorig jaar haalde het bedrijf uit het Hessische Linden een omzet van bijna 376,7 miljoen euro.

10. Apple

Het Amerikaanse Apple haalde in 2015 in Duitsland een omzet van 369,6 miljoen euro met de verkoop van onder meer telefoons, laptops en als aanbieder van films en muziek op verkoopplatform iTunes.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: