Ga naar inhoud

Video – Hoe spirituelen, communisten en senioren Berlijn willen veranderen

Ze vallen vooral op door de fleurige verkiezingsposters: die Violetten, Partei für Soziale Gleichheit (PSG) en Graue Panther. Drie piepkleine partijtjes met een wel heel bijzondere kijk op het leven. Tijd voor drie korte videoportretten van partijen die na de Berlijnse deelstaatverkiezingen van komende zondag 18 september weer snel van het politieke toneel zullen verdwijnen.

Maar liefst 21 partijen doen mee aan de deelstaatverkiezingen in Berlijn zondag 18 september. Rosa Pelser en Benedicte Bombala van Duitslandnieuws zoeken drie kleine partijen op.

Die Violetten

Die Violetten willen het tekort aan spiritualiteit in de huidige politiek aanpakken. Duitslandnieuws trof partijleiders Jutta Zedlitz en Christian Fender in een spiritueel centrum in de wijk Wedding.

(Klink op instellingen onderaan in het filmpje om ondertiteling aan te vinken)

Partijleiders Jutta Zedlitz en Christian Fender van Die Violetten.

Partei für soziale Gleichheit

De Partei für Soziale Gleichtheit (PSG) wil de strijd aangaan met de ‘militarisatie’ van Duitsland. Duitslandnieuws vraagt vice-voorzitter Christoph Vandreier bij Anhalter Bahnhof in Mitte hoe zijn partij dat wil doen.

(Klink op instellingen onderaan in het filmpje om ondertiteling aan te vinken)

Vice-voorzitter Christoph Vandreier van PSG.

Graue Panther

In de wijk Marzahn in het verre oosten van Berlijn spreekt Duitslandnieuws met Thomas Harder, partijleider van de Graue Panther. Ooit opgericht als seniorenpartij, nu draait de campagne vooral om de woningnood en de onveiligheid in de stad.

(Klink op instellingen onderaan in het filmpje om ondertiteling aan te vinken)

Partijleider Thomas Harder van de Graue Panther.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: