Ga naar inhoud

Video: Berlijnse chef kookt met hamsterlijst

Sperziebonen uit pot, kersen uit blik en houdbare melk; allemaal producten van de hamsterlijst die de Duitse overheid een paar weken terug presenteerde. Erg veel inspiratie zal de gemiddelde kok er niet van krijgen. Chefkok Tobias Janzen van het restaurant Jolesch in Berlijn ging ermee aan de slag en bewees dat er wel degelijk mee te koken valt.

Mocht Duitsland getroffen door een verschrikkelijke ramp, dan kunnen de burgers het zeker tien dagen rooien. Tenminste, als ze het hamsterplan van de overheid braaf opvolgen. De overheid heeft zelfs een boodschappenlijst met houdbare producten samengesteld [pdf].

Koken met hamsterlijst

Veel Duitsers vinden het advies nogal overdreven, waaronder chef-kok Tobias Janzen van restaurant Jolesch in Berlijn. Hij besluit om eens te kijken of er iets te maken valt van de ingrediënten uit het noodplan.

Benedicte Bombala en Rosa Pelser van Duitslandnieuws gaan bij hem langs.

(Klik op instellingen om ondertiteling aan te vinken)

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar foto