Ga naar inhoud

Podcast – Léontine Meijer-van Mensch zoekt met Berlijnse vluchtelingententoonstelling grenzen op

PODCAST - Léontine Meijer-van Mensch is sinds twee jaar adjunct-directeur van het Museum Europäischer Kulturen in Berlijn. Ze vertelt aan Derk Marseille over wat haar Joodse afkomst betekent voor haar wonen en werken in Berlijn. Ze legt uit waarom dit niet makkelijk is voor haar.

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

Podcast De Week

Derk Marseille ontmoet deze week adjunct-directeur van het Berlijnse Museum Europäischer Kulturen Léontine Meijer-van Mensch. In het museum is nu de tentoonstelling daHEIM over vluchtelingen. Vanuit haar eigen Joodse achtergrond vertelt ze over de spanningen die dat meebrengt en waar ze mee worstelt.

 

 

Luister naar de podcast

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.