Ga naar inhoud

Podcast – Pauline Schimmelpenninck: Dankzij Berlijn hebben Duitsers leren ontwerpen

PODCAST - Derk Marseille treft Pauline Schimmelpenninck. De grafisch ontwerpster vertelt waarom klanten in München veel beter betalen dan in Berlijn. Ook legt ze uit waarom vaak grote stichtingen het liefst voor het meest conservatieve ontwerp gaan.

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

Podcast De Week

Aber das kann man doch nicht lesen! Pauline Schimmelpenninck durft regelmatig opdrachtgevers spannende voorstellen. Ze vertelt over de verschillen tussen Nederlanders en Duitsers, hoe ze denken over ontwerpen en welke rol de stad Berlijn daarin speelt.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/grafisch-ontwerpster-pauline-schimmelpenninck

Luister naar de podcast

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.