Ga naar inhoud

Podcast – Populisme-expert Cas Mudde: ‘Accepteer dat de tijd van volkspartijen voorbij is’

PODCAST - Derk Marseille en Job Janssen treffen populisme-expert Cas Mudde. Hij vertelt over zijn verleden als skinhead en hoe hij zich heeft ontwikkeld als expert op het gebied van populisme en extremisme. De tijd van de grote volkspartijen is voorbij, zegt hij. "Accepteer het en ontwikkel er een visie op."

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

Podcast De Week

Derk Marseille en Job Janssen spreken deze week politiek wetenschapper Cas Mudde in Berlijn. Het probleem voor het vluchtelingenstandpunt van Angela Merkel is niet zozeer de de aanval van de AfD, zegt Mudde. “Het is vooral het gebrek aan verdediging binnen de CDU en CSU.”

Het project Europa overleeft de populisten wel,  denkt hij. “Op basis van pragmatische argumenten.”

 

[iframe width=”100%” height=”450″ scrolling=”no” frameborder=”no” src=”https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/272746072&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true”]

Luister de podcast

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.