Ga naar inhoud

Hoe Nederlanders de Duitsers aan de oesters proberen te krijgen

Oesters en Hollandse Nieuwe Haring zijn niet niet bepaald dagelijkse kost voor Duitsers. De Nederlanders Baaf Vonk en Roel van Vliet van Küstlichkeiten rijden iedere week naar een hippe markthal in Berlijn om de mensen te overtuigen van de Nederlandse zeelekkernijen.
Baaf Vonk (l) en Roel van Vliet runnen samen het vis- en schelpdierenkraam van Küstlichkeiten in Markthalle Neun in Berlijn. Foto: Küstlichkeiten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stelde vorige week, na het vinden van een gevaarlijk gif in oesters en mosselen uit een groot deel van de Oosterschelde, een verkoopverbod in op de schelpdieren. Toch hoeven de klanten van Küstlichkeiten niet bang te zijn voor vergiftiging. De compagnons kopen de vis, schaal- en schelpdieren namelijk in bij vissers aan de Waddenkust. 

De Duits-Nederlandse onderneming levert producten rechtstreeks aan restaurants en particulieren. Al ruim 1 jaar rijden ze iedere week met hun bus naar Nederland en nemen op de terugweg een bus vol Hollandse delicatessen mee naar Markthalle Neun in Kreuzberg, Berlijn.

Sanne moest natuurlijk even proeven wat Küstlichkeiten zoal te bieden heeft.

 

 

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar foto