Ga naar inhoud

Podcast met Wim in ’t Hout: we beseffen steeds meer hoe fragiel de vrijheid is

PODCAST - Derk Marseille ontmoet Wim in 't Hout, predikant van de Nederlandse kerk in Berlijn die afgelopen week bij de door de Nederlandse ambassade georganiseerde dodenherdenking op 4 mei in kamp Sachsenhausen een overdenking hield. De 'veteranendominee' vertelt over de betekenis van herdenken, zijn rol als oud-legerpredikant en gaat in op de vraag of de islam bij Duitsland hoort.

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

Podcast De Week

Derk Marseille praat deze week door over de dodenherdenking van 4 mei met Wim in ’t Hout. De voorganger van de Nederlandse gemeente in Berlijn verzorgde in voormalig kamp Sachsenhausen de overdenking. De  oud-legerpredikant vertelt over het verwerken van trauma’s, het werken in organisaties met een geweldsmonopolie en of de islam bij Duitsland hoort.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/dominee-wim-in-t-hout

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.