Ga naar inhoud

Podcast: Oude stadscentrum Berlijn smacht naar vernieuwing

PODCAST - Derk Marseille is deze week in het Nikolaiviertel het kleine historische centrum van in Berlijn. Daar ontmoet hij de nieuwe museumdirecteur van de stadsmusea Paul Spies. De Nederlander was tot eind januari directeur van het Amsterdam Museum. Hij moet als frisse buitenstaander de vastzittende Berlijnse museumwereld lostrekken en veranderen.

Luister naar de 27ste aflevering van de podcast De Week.

Podcast

De medewerkers van de Berlijnse stadsmusea zijn de laatste jaren een beetje verwaarloosd. Maar met de komst van de nieuwe Nederlandse museumdirecteur Paul Spies moet er een flinke verandering worden ingezet. Ze hebben er zin in, vertelt hij aan Derk Marseille die hij meeneemt door het Nikolaiviertel, het historische centrum van Berlijn.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.