Ga naar inhoud

Boortorenbouwer Joop Roodenburg: Nog nooit gelukt iets aan een Duitser te verkopen

Het is Joop Roodenburg nog nooit gelukt iets te verkopen aan Duitsers. In mei dit jaar deed hij een stapje terug als topman van de maritieme dienstverlener Huisman Equipment uit Schiedam. De bouwer van boortorens met een jaaromzet van 500 miljoen euro koopt weliswaar onderdelen in Duitsland, maar Duitse klanten heeft hij niet. Hij legt uit aan Derk Marseille waarom het zo moeilijk zakendoen is bij de oosterburen.

Huisman Equipment uit Schiedam draait een jaaromzet van 500 miljoen euro en heeft klanten over de hele wereld. Toch is het grootaandeelhouder Joop Roodenburg nog nooit gelukt iets aan een Duitser te verkopen. Hij was een van de langstzittende ceo’s van Nederland. In gesprek met Derk Marseille legt hij uit waarom zakendoen in Duitsland zo lastig is.

Joop Roodenburg en Derk Marseille.

Roodenburg begeleidt startups uit Rotterdam tijdens het Venture Café en vertelt ook wat er nu speelt in de havenstad.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar fotoDerk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.