Ga naar inhoud

Liveblog – Duitse politie laat 7 terreurverdachten Aken vrij

De Duitse politie heeft de dinsdag rond Aken 7 opgepakte terreurverdachten weer vrijgelaten. Vlakbij de Nederlandse en Belgische grens zochten vele agenten naar personen die te maken hebben met de aanslagen in Parijs. Daarbij hebben ze het vooral gemunt op de internationaal gezochte 26-jarige Salah Abdeslam, de broer van een van de zelfmoorddaders van Parijs. Het bleek loos alarm.

+ Liveblog is afgesloten +

18.17 uur:

Politie laat alle 7 mensen die vandaag zijn opgepakt rond Aken vrij.

17.52 uur:

Persconferentie is afgelopen:

17.40 uur: Minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière (CDU) in persconferentie over situatie rond Aken: Verdachten niet helemaal direct verbonden met daders aanslagen Parijs.

17.36 uur: Duitse politie pakt het grondig aan en gaat voor de zekerheid bij alle personen langs die in de gaten werden gehouden. 17.16 uur: Politie bevestigt nu in totaal zeven arrestaties rond Aken. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen.

16.30 uur: Een verslaggever van Rheinische Post meldt dat de politie kort na 16.00 uur een zesde persoon zou hebben meegenomen na een inval in een appartementencomplex. 16.28 uur: Twitteraars melden dat de politie meerdere wegen heeft afgezet rond Aken. 16.27 uur: Het duister valt nu in. De politie zoekt nog altijd met grote inzet in dorpjes rond Aken naar eventuele terreurverdachten die iets te maken kunnen hebben met de aanslagen in Parijs. 16.22 uur: De twee verdachten die later zijn opgepakt zijn mannen. Over hun identiteit is verder niets bekend gemaakt. 15.40 uur: Over de identiteit van de twee verdachten die later zijn opgepakt in de buurt van Aken is nog niets bekend gemaakt.

15.04 uur: Speciale eenheden Duitse politie pakken nog twee extra verdachten op in Alsdorf bij Aken, meldt Rheinische Post. 15.01 uur: De voortvluchtige terreurverdachte Fransoos Salah Abdeslam verbleef in september in Duitsland en Oostenrijk. 14.58 uur: Een verkoopster van een discounter zou de internationaal gezochte Salah Abdeslam hebben herkend en de politie hebben gewaarschuwd, meldt Spiegel Online. 14.56 uur: Volgens Spiegel Online gaat het om de volgende verdachten:

     • Kamal A., 29 jaar

 

 

    • Lava M., 28 jaar

 

 

    • Didem A., 32 jaar

 

14.42 uur: De politie zoekt in de buurt van Stolberg-Venwegen en Eschweiler-Röhe. 14.34 uur: Derk Marseille van Duitslandnieuws vat het laatste nieuws samen: https://www.youtube.com/watch?v=kL6s1fXYDjE 14.29 uur: Een getuige schat de opgepakte terreurverdachten op halverwege de twintig. 14.23 uur: Over de opgepakte verdachten is weinig bekend, alleen dat het om mensen met een niet-Duitse nationaliteit gaat, meldt N-TV.

14.19 uur: Alsdorf ligt op 8 kilometer van het Limburgse Kerkrade.

14.11 uur:
De verdachten zijn door de politie meegenomen voor verhoor.
14.04 uur:

Getuigen zagen hoe agenten de twee vrouwen in handboeien afvoerden. De verdachten zouden kort daarvoor het arbeidsbureau hebben bezocht.

 

14.02 uur:
Wie de opgepakte terreurverdachten precies zijn heeft de Duitse politie nog niet bekend gemaakt.
13.44 uur: 
De opgepakte man is niet de voortvluchtige 26-jarige Salah Abdeslam, de broer van een van de zelfmoorddaders van Parijs.

 

13.23 uur:
Speciale eenheden van de Duitse politie hebben bij Aken drie terreurverdachten opgepakt die in verband worden gebracht met de aanslagen in Parijs. Een auto met daarin twee vrouwen en een man werd dinsdagmorgen om half tien klemgereden op de parkeerplaats van een arbeidsbureau aan de Joseph-von-Fraunhofer-Straße.
De inzittenden werden opgepakt omdat ze in verband zouden staan met de aanslagen in Parijs, meldt Aachener Zeitung.
Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: