Notice: Undefined index: schema_def_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 478

Notice: Undefined index: schema_def_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 479

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_org_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 542

Notice: Undefined index: schema_def_event_fund_person_id in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 543

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_min in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 727

Notice: Undefined index: schema_def_review_rating_max in /home/customer/www/test.duitslandnieuws.nl/public_html/wp-content/plugins/wpsso/lib/abstract/wp-meta.php on line 728
Op zoek naar de sterke leider - Duitslandnieuws
Ga naar inhoud

Op zoek naar de sterke leider

Als ik de politieke programma's op de Nederlandse tv mag geloven dan willen jullie een sterke man. Iemand die de grenzen dicht gooit en afstand neemt van Europa. Dat kabinet Rutte vinden jullie een schoothondje van Duitsland. De roep om aftreden neemt wekelijks toe, want hij heeft volgens de steekproeven nauwelijks nog draagvlak onder de bevolking. Ik kijk het met verbazing aan.

In mevrouw Merkel zien jullie het ook niet. Ze heeft oplossingen, maar daarin kunnen jullie je niet vinden. Haar uitgestoken hand naar die vluchtelingen zien jullie het liefst bruut afgehakt. Dat ze de voeten van de Turkse president Erdogan kust, vinden jullie ronduit zwak. Ze heeft minder dan 50% van de bevolking achter zich staan en dat is voor een groot deel van Nederland voldoende reden om haar af te serveren.

Erdogan past wel

De reeds genoemde Erdogan voldoet op het oog prima aan jullie wensenlijstje. Hij geniet riant draagvlak onder de bevolking en werkt met een gesloten grens. Hij laat weliswaar vluchtelingen binnen, maar die gebruikt hij primair om zijn eigen onderhandelingspositie richting de Europese Unie te versterken.

Een handelsnatie als Nederland zou zich bij uitstek in dat gedrag moeten herkennen. De vluchtelingen waar Europa niet voor betaalt stimuleert hij om met gammele rubberboten koers te zetten richting het Griekenland van de EU. Dichte grenzen en minder, minder, minder vluchtelingen dus voor de Turk, maar toch kan hij om de één of andere reden niet op jullie sympathie rekenen.

Of anders Poetin

Ook over president Poetin zijn jullie negatief en dat snap ik vanuit Nederlands perspectief helemaal niet. Met die Rus heb je de sterke man die er niet aan moet denken om grenzen te openen of vluchtelingen op te vangen. En met ruim 100 bombardementen per dag werkt hij als geen ander aan een oplossing in de regio, zoals jullie die zo graag wensen.

Ook bij zijn eigen bevolking doet hij het goed. Door CNN gehouden onderzoeken wijzen uit dat de overgrote meerderheid van de Russen in Poetin een prima president ziet. Ruim 83% vindt dat hij bovendien de juiste keuzes maakt. Hoeveel draagvlak moet iemand hebben willen jullie hem goedkeuren?

Visie en daadkracht

Jullie claimen visie en daadkracht te zoeken, maar in realiteit zit je daar helemaal niet op te wachten. Oplossingen vinden jullie ook overbodig.  De nachtrust is gered wanneer iemand de problemen benoemt. En de dag is helemaal goed wanneer dat op een manier gebeurd die qua gebrek aan respect voor westerse normen en waarden niet onderdoet voor wat een extremistische moslim uitkraamt.

Zo bezien zeggen de peilingen inderdaad alles en hoeft de driewieler Rutte/Samson/Pechtold zich voorlopig nog geen zorgen te maken.

Servus

Uw Ursula W.

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door:
Avatar foto