Ga naar inhoud

Duits televisieprogramma bezoekt havens Rotterdam en Amsterdam

Het televisieprogramma HafenTV van de Duitse commerciële zender NRW.TV bezoekt in drie afleveringen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Het Duitstalige programma is bedoeld om het Duitse ondernemers makkelijk te maken contact te leggen met de Nederlandse bedrijven die actief zijn in de havens. Het programma interviewde meer dan 250 havenondernemers.

De haven van Rotterdam staat centraal in de eerste uitzendingen van dit seizoen van HafenTV. Zo’n dertig procent van alle goederen die in Rotterdam worden overgeslagen gaat naar Duitsland of komt er vandaan, volgens een grove schatting van het Havenbedrijf Rotterdam. Daarmee is Rotterdam van groot belang voor de Duitse economie, vooral de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Saarland, maar ook steeds meer voor het Zuid-Duitse Beieren en Baden-Württemberg. Ook zijn er vanuit Rotterdam steeds meer partijen actief in de Noord-Duitse havens.

Europa’s grootste industriecomplex

Voor de uitzendingen over de haven van Rotterdam zijn de afgelopen maanden door HafenTV meer dan 250 Rotterdamse havenondernemers geïnterviewd. Brancheorganisaties – bijvoorbeeld FENEX of Netherlands Maritime Technology -, maar ook bedrijven als Damen Shipyards, Mammoet of DFDS – doen hun verhaal in het programma.

Tijdens de uitzendingen vertellen experts dat Rotterdam het grootste industriecomplex van Europa is en dat Rotterdam de kool- en ertshaven voor de staalfabrieken in het Ruhrgebied is.

Bekijk de eerste aflevering van donderdag 27 augustus:

Afleveringen:

Donderdag om 20.00 uur:

  • 27 augustus: Scheepsbouw en toeleveranciers
  • 3 september: Projectlading
  • 10 september: Rotterdam als containerhaven

Duitslandnieuws over havens

 

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: