Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Merkel en Hollande praten over asiel en Duitsers hebben de meeste vakantiedagen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Voor het gevoel van Duitsland maakt de rest van Europa zich te weinig druk om de toestroom van asielzoekers die vooral de Bondsrepubliek als doel hebben. Merkel sprak er gisteren met Hollande over in Berlijn.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Merkel en Hollande willen uitvoering Europees asielbeleid

Het Europees asielbeleid bestaat vooral op papier. Gisterenavond pleitten bondskanselier Merkel en de in Berlijn op bezoek zijnde Franse president Hollande voor het omzetten van een aantal maatregelen. Daarbij doelen op een aantal EU-lidstaten die het asielbeleid negeren (Die Welt).

SPD-leider bezoekt bedreigd azc

De rellende extreemrechtse demonstranten heeft SPD-leider Sigmar Gabriel bij zijn bezoek aan het azc in Heidenau bij Dresden niet gezien. Wel onzekere omwonenden en angstige vluchtelingen die niet meer de straat op durven (Süddeutsche Zeitung).

Duitsers hebben de meeste vakantiedagen

Duitsland staat bekend om de goed draaiende industrie en tegenwoordig ook om een lage werkloosheid. Het is tegelijkertijd ook het land waar het meest betaald geluierd kan worden. Nergens in Europa zijn er meer vakantie- en feestdagen dan in Duitsland (FAZ).

Chinese crisis raakt Duitsland

De economische boom in China en andere opkomende economieën lijkt voorbij. Zonder de motor in Azië dreigt er ook een crisis voor de Duitse economie (WirtschaftsWoche).

Het treft vooral deze Duitse bedrijven die veel naar China exporteren (WirtschaftsWoche).

Is Lagarde het volgende slachtoffer van Merkel?

IMF-baas Christine Lagarde gold als de ultieme machtsvrouw, tot ze Angela Merkel tegenkwam. Eerst maakte ze daar gebruik van, nu lijkt het tegen haar te keren (WirtschaftsWoche).

Ook Bosch en Continental willen meedoen met Here

Met Here hebben Audi, Daimler en BMW een belangrijke kaartendienst voor de auto-industrie gekocht. Nu denken toeleveranciers Bosch en Continental er over na om ook mee te doen. Tegelijkertijd zitten ze ook in een concurrerend project (WirtschaftsWoche).

Dit zijn de ergste filesteden van Duitsland

Uit onderzoek blijkt dat in veel dichtbevolkte Duitse regio’s de fileproblemen vorig jaar zijn verergerd. Vooral rond Keulen is geduld gevraagd (Spiegel Online).

Deutsche Bahn neemt busbedrijf over

De Deutsche Bahn stort zich nu helemaal in de bussenoorlog. Het staatsbedrijf heeft daarom Berlin Linien Bus GmbH helemaal overgenomen. Het bedrijf was al grootaandeelhouder (Handelsblatt).

Telefónica wil af van callcenter

Telefónica Deutschland wil 1.600 banen schrappen en kijkt daarvoor naar meerdere takken, waaronder het callcenter. Het telecombedrijf denkt zonder te kunnen (Handelsblatt).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: