Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Trage reactie op vluchtelingen, rellen rond azc en Strauß nam smeergeld aan

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Duitsland worstelt voort met de stroom aan asielzoekers. Aan de ene kant moeten gepensioneerde ambtenaren en vrijwilligers bijspringen bij de registratie. Aan de andere kant vecht de politie met extreemrechts rond een azc.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Duitsland reageert langzaam op vluchtelingenstroom

Duitsland zal de komende jaren meer vluchtelingen opnemen dan ooit. Maar de regering reageert traag op de enorme uitdagingen. Acht punten waar aan gewerkt moet worden (Spiegel Online).

Om de stroom mensen aan te kunnen vraagt de minister van Binnenlandse Zaken gepensioneerde ambtenaren om te hulp te schieten. Ook talloze vrijwilligers en soldaten worden ingezet (Zeit Online).

SPD-leider Sigmar Gabriel voelt zich in de steek gelaten door andere EU-landen die geen of nauwelijks asielzoekers opnemen, zei hij gisterenavond in het ARD-Sommerinterview (Tagesschau).

Franz Josef Strauß nam smeergeld aan

Franz Josef Strauß was een van de meest omstreden politici uit de Duitse politieke geschiedenis. Nu krijgt zijn imago nog een kras, volgens onderzoek van Der Spiegel nam de CSU-mastodont smeergeld aan van bedrijven (Spiegel Online).

Politie bewaakt azc in Heidenau

Het hele afgelopen weekend was het asielzoekerscentrum in Heidenau bij Dresden het toneel voor rellen van extreemrechtse demonstranten. De politie moest traangas inzetten en tientallen agenten raakten gewond door geweld van demonstranten toen de asielzoekers hun intrek wilden nemen. Om het centrum is nu een bufferzone ingericht (Spiegel Online).

Imtech kan voorlopig blijven doorwerken in Duitsland

Imtech Duitsland heeft dankzij vooruitbetalingen van opdrachtgevers weer even geld in kas en kan daarmee voorlopig blijven doorwerken (Der Tagesspiegel).

Hoe de Duitse auto-industrie zich wil weren tegen Tesla en Apple

Duitse autofabrikanten als Audi, BMW en Daimler voelen zich bedreigd door innovatieve bedrijven als Apple en Tesla. Met deze projecten proberen ze de Amerikaanse aanval af te weren (manager magazin).

Vergunning voor testen met zelfrijdende auto’s in Duitsland

De vergunningen zijn rond, in Baden-Württemberg mag Daimler voor het eerst met zelfrijdende vrachtwagens testen op de openbare weg (Der Tagesspiegel).

Alleenheerser Duitsland

Duitsland heeft felle kritiek gekregen in de omgang met Griekenland tijdens de crisisonderhandelingen. Veel landen zien vooral de Duitse halsstarrigheid, terwijl ook de Balten, Finnen en Nederlanders zich sterk maakten voor bezuinigingen aan Griekse zijde. Maar inmiddels is het beeld van Duitsland als alleenheerser over Europa bijna niet meer weg te denken (FAZ).

Ritter Sport bouwt grootste cacaoplantage ter wereld

Slechte oogsten drijven de prijzen voor hazelnoten en cacao flink op. De Duitse chocoladefabrikant Ritter Sport bouwt nu de grootste cacaoplantage ter wereld en wil misschien de prijzen verhogen (Der Tagesspiegel).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: