Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Duitse exploitant koopt 14 Griekse vliegvelden en Bondsdag stemt vandaag voor Grieks pakket

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Duitse Bondsdag gaat ondanks 56 dwarsliggers van regeringspartijen CDU en CSU vandaag voor het derde Griekse pakket stemmen. Intussen is de eerste privatisering onder de huidige Griekse regering een feit met de verkoop van 14 vliegvelden.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Duitse exploitant koopt 14 Griekse vliegvelden

De Duitse vliegveldexploitant Fraport koopt 14 Griekse vliegvelden voor 1,23 miljard euro (FAZ).

Bondsdag stemt vandaag voor Grieks pakket

De Bondsdag gaat vandaag (woensdag vanaf 09.00 uur) in een speciale vergadering voor het derde pakket voor de Grieken stemmen. In een proefstemming dinsdagavond stemden 56 leden van Merkels CDU/CSU tegen de plannen. Maar dat brengt de meerderheid bij lange niet in gevaar (Der Tagesspiegel).

Recordmaand voor Duitse horeca

De Duitse horeca breekt deze zomer een nieuw omzetrecord. In juni werd 7,4% meer omgezet dan vorig jaar (Der Tagesspiegel).

Beursgangen zorgen voor reorganisatie Rocket Internet

De Berlijnse startupbroedmachine Rocket Internet wil meerdere startups naar de beurs brengen, waaronder Home24, Delivery Hero en Fellofresh. Daarmee wordt het bedrijf van de grond af aan anders opgebouwd (WirtschaftsWoche).

Grote Duitse bouwprojecten erg afhankelijk van Imtech

Het vastklampen aan Imtech laat zien hoe afhankelijk grote projecten zijn van individuele bedrijven. Het wordt met de dag lastiger om er vanaf te komen, waarmee projectleiders onder druk zijn te zetten (WirtschaftsWoche).

Wel is er veel interesse om losse onderdelen van Imtech over te nemen (FAZ).

Daimler staakt productie elektrische Smart

Daimler stopt voorlopig met het maken van elektrische Smarts. Het nieuwe model komt pas eind 2016 op de markt (Der Tagesspiegel).

Boeren eisen compensatie voor slechte oogst

In Duitsland regent het deze zomer nauwelijks, op veel plekken is bijvoorbeeld de maïs volledig verdroogd. De Duitse boerenbond eist daarom snel geld van de staat (FAZ).

Hoe een dorp in Saksen asielzoekers ontvangt

Een lange reportage over de aankomst van 32 asielzoekers in een dorp in Saksen. Voor sommige inwoners valt hun wereld in duigen. Maar niemand wil rechts genoemd worden (FAZ).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: