Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Imtech blijft werken in Berlijn en wegrestaurants doorverkocht en recordorder voor Airbus

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De openingsdatum van het Berlijnse vliegveld komt niet in gevaar door het faillissement van Imtech, bezweert de minister-president van Brandenburg. Werknemers van de Duitse tak blijven voorlopig gewoon aan het werk op het vliegveld.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Imtech werkt door aan vliegveld Berlijn

De openingsdatum van het nieuwe vliegveld hoeft niet nog verder opgeschoven te worden nu Imtech Duitsland failliet is. Dat zegt minister-president Woidke van Brandenburg. Imtech blijft voorlopig gewoon aan het werk (Handelsblatt).

Duitse snelwegrestaurants blijven in moeilijkheden

Nadat de Duitse snelwegrestaurants van Tank & Rast eind jaren negentig geprivatiseerd zijn, worden ze door de investeerder van de hand gedaan. Er is een flinke schuldenlast, wat weer drukt op de lonen van het personeel. Omdat de keten geen concurrentie heeft, kan het bedrijf toch overleven (Süddeutsche Zeitung).

Recordorder voor Airbus uit India

Nog nooit heeft een vliegtuigmaatschappij zo’n grote bestelling geplaatst als het Indiase Indigo nu bij Airbus. Met de order van 250 vliegtuigen is zo’n 24 miljard euro gemoeid (FAZ).

Duitsland stelt prognose asielzoekers drastisch naar boven bij

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken de Maizière heeft de prognose voor het aantal asielzoekers dat naar Duitsland komt drastisch naar boven bijgesteld. Volgens hem gaat het in 2015 om ongeveer 750.000 vluchtelingen, wat bijna dubbel zoveel is als recordjaar 1992 (Handelsblatt).

Beierse minister wil asielzoekers zakgeld korten

De Duitse oppositie is woedend op de Beierse minister van Binnenlandse Zaken die een flink deel van het zakgeld voor asielzoekers wil schrappen. Volgens juristen is het idee bijna niet uitvoerbaar (Die Welt).

Helft extreemrechts geweld in Oost-Duitsland

Zo’n 47% van rassistisch gemotiveerde geweldsdelicten vonden vorig jaar plaats in Oost-Duitsland, terwijl in dit deel van Duitsland slechts 17% van de totale bevolking woont. Noordrijn-Westfalen voert de lijst met deelstaten aan (Berliner Zeitung).

Hans-Werner Sinn wil geen belastingunie

De bekende Duitse econoom Hans-Werner Sinn keert zich in een column tegen een fiscale unie voor Europa. Hij ziet meer in een gezamenlijke justitie, buitenlandpolitiek en leger (WirtschaftsWoche).

De zwaktes van online supermarkten

Simpelweg de dagelijkse supermarktboodschappen bestellen en thuis bezorgen, dat beloven online supermarkten. Maar uit onderzoek blijkt dat er nog vele haken en ogen aan het systeem zitten (WirtschaftsWoche).

Ontvoerde ondernemersdochter waarschijnlijk overleden

De politie in Saksen heeft gisterenavond het lijk van een jonge vrouw gevonden. De autoriteiten vermoeden dat het gaat om de 17-jarige ondernemersdochter Anneli die donderdag werd ontvoerd. Bij haar ontvoering werd meer dan een miljoen euro losgeld geëist, er zijn twee verdachten opgepakt (Spiegel Online).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: