Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Klanten Zalando betalen slecht, record voor Miele en Duitse platteland loopt leeg

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Het Berlijnse webwarenhuis Zalando draait mooie omzetcijfers, zo werd gisteren bekend gemaakt. Er is een probleem. Er wordt nog altijd veel teruggestuurd en niet alle klanten betalen netjes voor wat ze in huis gehaald hebben.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Slecht betalende klanten doen Zalando pijn

Met Zalando gaat het eigenlijk best goed. Na een sterk begin dit jaar, stelt het webwarenhuis de omzetverwachtingen naar boven bij. Een probleem; de slechte betalingsmoraal bij klanten (Handelsblatt).

Miele haalt recordomzet

Met de omzet gaat het ook bij Miele goed. Afgelopen jaar wist het familiebedrijf de winst flink te laten groeien. De prijzenslag bij huishoudelijke apparaten is hard, maar Miele wil meer marktaandelen veroveren (Handelsblatt).

Koers RWE in vrije val

Voorlopig geen goed nieuws van de tweede grootste energiereus van Duitsland RWE. De winst kromp afgelopen halfjaar met ongeveer 28%, dat is slechter dan analisten verwacht hadden (manager magazin).

Duitse platteland vergrijst en loopt leeg

Jongeren trekken naar de stad, het platteland blijft met de oudere mensen zitten. Bekijk het kaartje hoe het per regio gesteld is (Handelsblatt).

De vergelijking is ook per stad te trekken. Frankfurt groeit nog harder dan Berlijn. Met Bremen is het een stuk slechter gesteld (FAZ).

En dat drijft natuurlijk de huizenprijzen in de stedelijke gebieden omhoog (FAZ).

Hier vind je de beste currywurst

Nederlandse media testen oliebollen, in Duitsland wordt de currywurst aan diepgravende onderzoeken onderworpen. Bekijk op deze kaart waar de beste en slechtste worsten te vinden zijn (FAZ).

Bron: FAZ
Bron: FAZ

Duitsland kan niet winnen met Nederlands succespaard Totilas

Een paar jaar geleden werd het Nederlandse succespaard Totilas gescheiden van zijn ruiter Edward Gal. De combinatie werd gezien als gedoodverfde winnaars van olympisch goud. De Duitse ruiter en fokker Paul Schockemöhle kocht het paard voor een bedrag tussen de 10 en 15 miljoen euro en liet Matthias Alexander Rath ermee rijden. Sindsdien is het over met het succes. Ook gisteren wist het Duitse team geen goud te halen op het EK in Aken. Dat was voor de Nederlandse equipe met onder meer Edward Gal en zijn nieuwe paard (FAZ).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: