Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Eon maakt minder winst en 960 projecten in gevaar door faillissement Imtech

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Het lukt Chinezen en Russen steeds beter om te gluren in de keuken van Duitse bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen, waarschuwt de binnenlandse veiligheidsdienst. Vooral wanneer er geheimen zijn toevertrouwd aan de cloud.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Eon maakt minder winst dan verwacht

Rond de jaarwisseling wil de grootste energieleverancier van Duitsland Eon zich splitsen. De stroomproductie en de energiehandel worden in een nieuw bedrijf met de naam Uniper ondergebracht. Maar er vallen nu gaten in de begroting (Handelsblatt).

Faillissement Imtech brengt 960 bouwprojecten in gevaar

Niet alleen het Berlijnse vliegveld komt in de problemen door het faillissement van Imtech Duitsland. In totaal was het bedrijf op 960 plekken aan het werk. Nog gaan de werkzaamheden door, omdat onderaannemers solidair zijn (Süddeutsche Zeitung).

Russen en Chinezen spioneren in Duitse fabrieken

De Duitse binnenlandse veiligheidsdienst slaat alarm, want het lukt Russen en Chinezen steeds beter om Duitse bedrijven te bespioneren. Vooral bedrijfsgeheimen opgeslagen in de cloud lopen gevaar (FAZ).

CDU Saksen pleit voor herinvoering grenscontrole

De CDU in Saksen stelt het Schengen-akkoord ter discussie en wil grenscontroles weer invoeren. Daarmee wil de partij verhinderen dat asielzoekers de grens oversteken (Spiegel Online).

Vroeger kwamen er jaarlijks net zoveel asielzoekers naar Berlijn, als nu per week. De Berlijnse ambtenaren voelen zich overvraagd (FAZ).

Gaat het beter als de Groenen heersen?

Of het nu gaat om een fietspad, het opruimen van drugshandelaren in Görlitzer Park of het asielbeleid. In Berlijn-Kreuzberg zijn de Groenen sinds een jaar aan de macht. En maakt dat wat uit voor het stadsdeel? (FAZ).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: