Ga naar inhoud

Asielzoekersdebat doet emoties hoog oplopen in Duitsland

Een Duitse presentatrice die op de nationale televisie van leer trekt tegen haat tirades tegen buitenlanders, een bekende acteur die zijn eigen 'betere' asielzoekerscentrum wil openen, een presentator die het te kwaad krijgt tijdens het journaal. Na alle neonaziprotesten tegen asielzoekers laat nu een andere kant van Duitsland zich horen. Een heel emotionele kant.

In Duitsland lopen de emoties rond het asieldebat hoog op. Een klein overzicht van wat er afgelopen week gebeurde.

Tranen in het journaal

ZDF-journaallezer Claus Kleber kreeg het woensdagavond even te kwaad bij het voorlezen van een bericht over een Beierse buschauffeur die de microfoon had gepakt om in het Engels asielzoekers in zijn bus welkom te heten.

https://www.youtube.com/watch?v=Z1zvfLk065I

De tranen van Claus Kleber.

Bekijk hier het hele Heute-journaal. Fragment is te zien van ongeveer 20 minuten.

Haat tegen nieuwslezeres

ARD-presentatrice Anja Reschke kreeg precies over zich heen waar ze in haar televisiecolumn al voor waarschuwde. Beledigingen en online scheldpartijen. Ze riep de Duitse kijker op om iets te doen tegen de ‘haattirades’ tegen vluchtelingen. Daarvoor kreeg ze ook veel bijval uit Duitsland en andere landen.

De tv-column van Anja Reschke die veel mensen in en buiten Duitsland beroerde.

Acteur wil eigen asielzoekerscentrum openen

De in Duitsland zeer bekende acteur Til Schweiger roert zich ook in het debat. Hij kreeg na een oproep op zijn Facebook-site zo veel negatieve reacties, dat hij online uit zijn slof schoot (“Ihr seid zum Kotzen!“).
Het leverde hem een gesprek met SPD-leider Sigmar Gabriel op, wat weer veel reacties ontlokte.

Schweiger heeft nu samen met vrienden een oude kazerne gekocht om daar een ‘voorbeeldasielzoekerscentrum’ van te maken.

Duitslandnieuws over migratie

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: