Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Perfect schandaal bij Imtech en Nederlandse dubbeldekker getest in Berlijn

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De opeenstapeling van schandalen bij Imtech Duitsland lijken wel samen de 'perfect storm' te vormen. Het heeft alle ingrediënten. Maar hoe raar is de verziekte zakencultuur bij Imtech, of speelt bij meer bouwbedrijven in Duitsland?

Einen wunderschönen guten Morgen!

Imtech Duitsland: het perfecte schandaal

In 2011 duiken de eerste smetjes op, op het dan toe schier onbevlekte blazoen van Imtech  Duitsland. Vier jaar later is het bedrijf verwikkelt in een ‘perfect storm’ met bedrog, kartelvorming, corruptie. Een tijdlijn van alle schandalen (Handelsblatt). En is het echt de schuld van Imtech, of speelt dit in de hele Duitse bouwsector (WirtschaftsWoche).

Berlijn test Nederlandse dubbeldekker

In Berlijn rijdt sinds gisteren een dubbeldekker van VDL rond. Het is een test, want de Duitse hoofdstad probeert meerdere bussen uit. Het Nederlandse bedrijf sleepte eerder al een order voor 236 ‘gewone’ bussen binnen. De dubbeldekker wordt geproduceerd in het Vlaamse Roeselare (Berliner Morgenpost).

BMW wil Alphabet.com niet aan Google verkopen

Als Google Alphabet.com hadden gegoogled, dan waren ze bij een leasesite van BMW terecht gekomen. En in München hebben ze geen zin om hun domein te verkopen (New York Times).

Duitse supermarkten ontdekken de vegetariër

De grote Duitse supermarkten ontdekken de vegetariërs en veganisten als klant (FAZ).

Niemand wil kernafval hebben, vooral Beieren niet

Duitsland zoekt dringend een plek waar het kernafval kan worden opgeslagen. Alle deelstaten denken mee. Alleen Beieren is bij voorbaat al tegen (Spiegel Online).

Duitsland getroffen door droogte

De zon schijnt lekker in Duitsland, maar dat zorgt ook voor problemen. In veel regio’s is het te droog. De waterstand in rivieren is extreem laag en planten verdorren. Enkel een dagenlange regenbui kan het compenseren (Spiegel Online).

Nabestaanden bemanningsleden Germanwings krijgen minder smartengeld

Nabestaanden van bemanningsleden van het in maart neergestorte Germanwings-vliegtuig krijgen minder smartengeld dan nabestaanden van passagiers (Der Tagesspiegel).

BMW-aandelen opnieuw verdeeld

Nu BMW-matriarch Johanna Quandt is overleden worden haar aandelen verdeeld onder haar kinderen Stefan Quandt en Susanne Klatten (Handelsblatt).

Commentaar: Slechte fietspaden dwingen fietsers tot illegale acties

Fietsers die zich aan de Duitse verkeersregels willen houden, lukt dat maar moeilijk. Dat komt door de slechte infrastructuur, schrijft Hannes Leitlein (Die Zeit).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: