Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Peter Terium trekt macht naar zich toe en Duitsland profiteert van Griekenland-crisis

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Nederlandse RWE-topman Peter Terium heeft gisteren de raad van commissarissen achter zich weten te krijgen om fors in te grijpen in het energieconcern. Hij gaat tientallen dochterbedrijven en managementlagen wegsnijden om slagvaardiger te worden.

Einen wunderschönen guten Morgen!

RWE-topman Peter Terium trekt macht naar zich toe

De raad van commissarissen van energieconcern RWE steunt de drastische reorganisatieplannen van de Nederlandse topman Peter Terium. Hij snijdt vele dochterbedrijven en managementlagen weg. Dat heeft geen gevolgen voor dochterbedrijf Essent, beloofde Terium gisterenmiddag tijdens de persconferentie tegenover Duitslandnieuws (Handelsblatt).

Faillissement Imtech kost Commerzbank miljoenen

Imtech Duitsland is failliet, ook het Nederlandse moederbedrijf kan nu in geldnood komen. Daarmee heeft de Commerzbank miljoenen verloren (Handelsblatt). Ondanks alles wil Imtech het werk aan het Berlijnse vliegveld voortzetten (WirtschaftsWoche).

Duitsland profiteert van Griekenland-crisis

Komt de Duitse schatkist miljarden tekort wanneer Griekenland haar schulden niet betaalt? Het tegendeel blijkt uit een onderzoek. De Griekse crisis is juist zeer positief voor de Duitse belastingbetaler (Handelsblatt).

Luxe merken hebben het moeilijk in Duitsland

Mode is altijd in beweging, en producenten moeten snel kunnen meebewegen. Veel luxe merken hebben zich in Duitsland compleet opnieuw moeten uitvinden. Daar hebben ze een visie voor nodig, en heel veel geld (WirtschaftsWoche).

Zo pünktlich zijn de Duitsers niet

Onderzoekers hebben een berg aan peilingen verzamelt en daaruit een beeld van ‘de Duitser’ samengesteld. Een flink aantal clichés blijkt niet te kloppen. Zo blijken Duitsers onbetrouwbaarder dan ze zelf denken en ook erg inconsequent (Berliner Morgenpost).

Benzine in Duitsland ’s avonds goedkoper

Tanken in Duitsland kan je het beste ’s avonds doen, dan is de prijs het laagst. Hierdoor komen steeds minder Duitsers ’s morgens benzine halen, waardoor de tankshops met hun belegde broodjes blijven zitten (Spiegel Online).

Politici pleiten voor tol langeafstandsbussen

Vanaf oktober vallen vrachtwagens vanaf 7,5 ton al binnen de tolgrens. Bussen die soms tot 18 ton wegen mogen gratis de weg op. Dat is oneerlijk, vinden diverse politici. Ze willen daarmee de goedkope langeafstandsbussen laten meebetalen (Spiegel Online).

Onderzoek naar landverraad geschrapt

Na heftig protest tegen het strafproces tegen de journalisten van Netzpolitik.org, is het onderzoek naar landverraad nu van tafel gehaald (Spiegel Online).

Deze bedrijven profiteren van migrantenstroom

Duitsland is voor veel vluchtelingen het droomland. En voor veel Duitsers zijn asielzoekers een mooie inkomstenbron. Een miljardenbusiness (FAZ).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: