Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Startups vrezen investeringsbelasting, nieuwe Kita-staking en een asieltop

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Ontsteltenis in Duitsland over de plannen van minister van Financiën Wolfgang Schäuble die een belasting wil invoeren op de winst die investeerders maken. Startups vrezen dat durfkapitalisten nog minder snel geld zullen investeren dan nu het geval is.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Startups vrezen investeringsbelasting

Investeerders in startups moeten binnenkort belasting over hun winst betalen, als het aan de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble ligt. Hij krijgt veel kritiek op het idee (Der Tagesspiegel).

Belastingzondaars blijven zich melden

Uli Hoeneß is alweer half uit de gevangenis, de kranten schrijven nog nauwelijks over belastingontduiking, de wetten zijn aangescherpt en toch blijven vele belastingzondaars zichzelf aangeven (FAZ).

Kinderdagverblijven gaan weer staken

De Duitse kinderdagverblijven willen weer staken omdat de vakbonden er niet zijn uitgekomen met de werkgevers. Een staking dit voorjaar leidde er al toe dat mensen hun kinderen meenamen naar het werk. Gemeenten verwachten opnieuw grote problemen (Süddeutsche Zeitung).

Duitsland houdt sneller asieltop

De Duitse regering houdt begin september een asieltop. Dat is eerder dan was gepland. Het moet daarbij ook over migranten uit Kosovo, Albanië en Montenegro gaan (FAZ).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: