Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Kop rolt in landverraadaffaire, BMW worstelt in China en de deals van de maand

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: De Duitse minister van Justitie zette dinsdagmiddag zijn hoogste aanklager op straat na een openlijke ruzie over het vervolgen van twee journalisten voor landverraad. Een ongewoon heftige ingreep, waardoor Merkel na haar vakantie weer puin mag ruimen.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Eerste kop rolt in landverraadaffaire

De Duitse minister van Justitie Heiko Maas heeft de hoogste aanklager van Harald Range met pensioen gestuurd na een openlijke ruzie over het vervolgen van twee journalisten voor landverraad. Intussen probeert de minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière zich in te dekken en voelt de binnenlandse veiligheidsdienst zich in de steken gelaten door de politiek nu de roep ook klinkt dat daar koppen moeten rollen (Der Tagesspiegel). Merkel had haar vakantie wel anders voorgesteld, bij terugkomst moet ze puinruimen (Spiegel Online).

BMW heeft het moeilijk in China

De nieuwe topman bij BMW Harald Krüger moet direct een winstdaling meedelen. In China werden minder auto’s verkocht dan vorig jaar, terwijl concurrent Mercedes het juist heel goed deed (FAZ). In Duitsland zelf gaat het prima met de autoverkoop. Vooral Duitse merken werden dankzij een prijzenoorlog afgelopen maand goed verkocht (Handelsblatt).

Dit zijn de Duitse deals van de maand

Duitsland kende afgelopen maand veel fusies en overnames. Bekijk hier het overzicht (manager magazin).

‘Vrachtwagens houden Duitse CO2-vermindering tegen’

Het gaat goed met de vermindering van de CO2-uitstoot in Duitsland, meldde het agentschap voor milieu gisteren in haar jaarrapport. Tegelijk wordt het vrachtverkeer onder de loep genomen, dat in de ogen van de onderzoekers voor te veel vervuiling zorgt (Der Tagesspiegel).

Jonge Britten verruilen onbetaalbaar Londen voor goedkoop Berlijn

Berlijn wordt overspoeld door jonge creatieve Britten die het leven in Londen niet meer kunnen betalen. Bovendien bevalt de relaxte sfeer van de Duitse hoofdstad hen wel (The Guardian).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: