Ga naar inhoud

Krantenkiosk: Deutsche Bank en Siemens verrassen met goede cijfers en integreren in Duitsland is moeilijk

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Deutsche Bank en Siemens trokken de laatste jaren vooral op een negatieve manier de aandacht. Lijken in de kast bij de grootste bank van Duitsland en logge bedrijfsvoering bij het techniekconcern. Nu is er toch een beetje goed nieuws.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Zowaar een beetje goed nieuws van Deutsche Bank

Dat was Duitsland niet meer gewend. Nieuws van Deutsche Bank betekende de laatste jaren meestal een nieuw lijk dat uit de kast viel. Nu zijn er goede cijfers, maar de nieuwe topman John Cryan remt direct alle mogelijke hoopvolle gedachten af. Volgens hem is er nog maar weinig op orde en kampt de grootste bank met veel te hoge kosten (Handelsblatt).

Siemens verrast met goede cijfers

Het loopt slecht op de markt voor energietechniek, concurrenten van Siemens kwamen de laatste tijd met slechte cijfers. Maar nu weet het Duitse concern toch te verrassen met goed nieuws (FAZ).

Commerzbank investeert in fintech-startup

Duitse banken kunnen maar lastig meekomen in nieuwigheden die fintech-startups uitvinden. Commerzbank doet nu een poging met de investering in Iwoca (Spiegel Online).

Duitse landsadvocaat begint strafproces tegen journalisten

De Duitse landsadvocaat is een strafproces begonnen tegen journalisten omdat ze minutieus hadden beschreven hoe de staat internet aftapt. De Duitse bond voor journalisten spreekt van schending van de persvrijheid (Zeit Online).

Integratieproces in Duitsland loopt niet lekker

De Amerikaanse socioloog Richard Alba onderzocht het asielbeleid in zes landen. Daarbij komt Duitsland er niet goed vanaf (FAZ).

Komen er echt zoveel Israëli’s af op Berlijn?

Deze week vindt het grootste Joodse sportevenement ter wereld plaats in het stadion dat Hitler ooit bouwde. Berlijn is een magneet voor joodse bezoekers, en met name uit Israël zelf. Maar volgens deze schrijver is dat vooral een mythe die weinig met de realiteit van doen heeft (FAZ).

Deze Berlijnse Bondsdagleden zijn het meest actief op Twitter

Over Twitter wordt vaak beweerd dat het een speeltje is voor met name journalisten en politici. In Duitsland bezit nog niet de helft van de Bondsdagleden een account. Een onderzoek naar wie het meeste invloed heeft met deze ‘Kurznachrichtendienst(Spiegel Online).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Find this content useful? Share it with your friends!

Artikel door: